Stipendium till ledare inom ungdomsidrott

By on 21 december, 2022
Bild: Örebro kommun

Örebro kommun delade ut stipendium till ledare inom ungdomsidrott. Två ledare inom ungdomsidrott har fått stipendium av Örebro kommun, tack vare pengar som testamenterats av makarna Nordström.

Stipendiet delades ut av Fritidsnämndens ordförande Jonas Håård (S).

Paret Karin och Karl-Oscar Nordström har testamenterat totalt 10 000 kr till Örebro kommun, med villkor att det ska gå till en manlig och en kvinnlig ledare inom ungdomsidrott.

Av pengarna bildade Örebro kommun ett stipendium och för att hitta lämpliga kandidater uppmanade vi örebroarna att nominera idrottsledare som genom sitt ledarskap främjar glädje, gemenskap och fysisk aktivitet för barn och ungdomar.

Villkoret var att ledarna skulle vara engagerade i föreningar som riktar sig till barn och ungdomar (0–25 år) i Örebro kommun och som är anslutna till Riksidrottsförbundet.

Utifrån de nomineringar vi fått in har en jury bestående av representanter från Fritidsnämnden valt ut de båda vinnarna.

….

Vinnare av stipendiet till paret Nordströms minne är Linn Landqvist i föreningen Girlfighters Brottarklubb.

Från vänster: Jonas Håård (S) ordförande Fritidsnämnden, Linn Landqvist, Alexandra Royal (C) 1:e vice ordförande Fritidsnämnden, Sebastian Cehlin (M) 2:e vice ordförande Fritidsnämnden.

….

Stefan Angergård i KFUM Örebro Frisbee.

Från vänster: Alexandra Royal (C) 1:e vice ordförande Fritidsnämnden, Stefan Angergård, Jonas Håård (S) ordförande Fritidsnämnden.

Vinnare av stipendiet till paret Nordströms minne är Linn Landqvist i föreningen Girlfighters Brottarklubb och Stefan Angergård i KFUM Örebro Frisbee, som tilldelas 5 000 kr var. Stipendiet delades ut av Fritidsnämndens ordförande Jonas Håård (S).

– Idrottsledare är otroligt viktiga för barns utveckling och kan vara skillnad under ett barn uppväxt. Därför är det otroligt roligt att Fritidsnämnden kan uppmärksamma ungdomsledare i Örebro tack vare donationen genom testamentet från Nordströms, säger Jonas Håård (S), ordförande i Fritidsnämnden i Örebro kommun.

– Det känns fantastiskt att genom medborgares initiativ kunna uppmärksamma ledare som gör så stora och viktiga insatser för barn och unga i deras idrottande, säger Richard Fagerström, verksamhetschef Fritid, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login