Svenska beachvolledamerna vidare i Xiamens Grand Slam

Av på 25 oktober, 2013

Karin Lundqvist och Nina Grawender spelar sin första Grand Slam-turnering på världstouren i beachvolleyboll tillsammans. Turneringen går på vackra, men blåsiga stränder i Xiamen, Kina.

De var tvungna att kvala för att ta sig till huvudturneringen, men trots förlust i den matchen kom de vidare till huvudturneringen som ”lucky losers”.

I gruppspelet mötte de tre bättre rankade lag från Tyskland, Slovakien och Schweiz. I sista matchen mot schweiziskorna Goricanec-Hüberli lyckades Karin och Nina ta hem segern i tredje och avgörande set. Setsiffrorna blev: 21-16, 20-22, 15-10.

I nästa omgång möter de brasilianskorna Agatha-Antonelli som är rankade #7 i turneringen i en utslagsmatch. Matchen spelas 08:30 svensk tid.

”Självklart är det tufft att möta ett lag med så mycket bättre ranking, men samtidigt känner jag de brasilianska spelarna väl efter mina år på brasilianska proffstouren. Jag och Nina måste utnyttja vår längd och vårt block, då har vi alla möjligheter att vinna,” säger Karin Lundqvist.

”Det där med att halka in i turneringar verkar vara ett framgångskoncept för oss, det var samma sak på EM i somras. Men med fler vunna matcher får vi rankingpoäng så att vi förhoppningsvis snart inte behöver oroa oss för kvalturneringar, utan kan fokusera på huvudturneringarna,” säger Nina Grawender i en kommentar.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in