Svenskar firar jul och nyår under palmerna

By on 26 november, 2023
Gran Canaria är oslagbar etta i jul, men Thailand klättrar i placeringen.
Foto Kajsa Fagerström, Ving

Om en månad beger sig en mindre svensk småstad med julfirare, mot varmare breddgrader. Hos Sveriges största researrangör Ving har försäljningen av resor med avgångar precis innan jul, ökat med 25 procent jämfört med i fjol och 8 av 10 julresor är nu bokade.

Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen är oslagbar etta när svenskarna väljer destination för sitt julfirande, men i år gör även Thailand comeback. 

Under jul-och nyårshelgerna flyger Ving både från de stora flygplatserna Arlanda, Landvetter, Sturup och Kastrup, där en stor del av avgångarna sker med det egna flygbolaget Sunclass Airlines, och från 11 regionalflygplatser runtom i landet.

Det finns fortsatt chans att komma iväg, i synnerhet på avgångarna i mellandagarna, men det gäller att vara snabb då platserna bokas upp i rask takt.

– Jul- och nyårshelgerna är en av de mest reseintensiva perioderna på året där vi vet att många säkrar sin julresa långt i förväg. I synnerhet barnfamiljerna som är lite mer begränsade till loven och där kan vi se en ökning i år jämfört med i fjol. Vi ser också en ökning i målgruppen 50+. Föga förvånande är Gran Canaria den i särklass mest populära destinationen, men det är kul att se att svenskarnas andra favorit Thailand i år klättrar till en andraplacering, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving

Att spendera högtiderna på sydligare breddgrader är för många en tradition som är här för att stanna. På Vings egna familje- och vuxenhotell Sunwing Family Resorts, OBC by Sunwing och Sunprime Hotels arrangeras julfirande på plats för de som önskar, vilket är ett populärt inslag bland alla gäster som väljer att fira julen utomlands.

– Snö, minusgrader och Kalle Anka i all ära, men för många svenskar har de klassiska jultraditionerna blivit lika synonyma med palmer, sol och bad, sand mellan tårna och avkopplande dagar utan måsten. Vi kan också se att det är den tid på året då många passar på att resa tillsammans över generationsgränserna, med mor- och farföräldrar, barn och barnbarn och vänner. Att få kvalitetstid och skapa oförglömliga minnen tillsammans är kanske den finaste julklappen man kan ge varandra, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Gran Canaria oslagbar etta, men Thailand klättrar

Under perioden 18–30 december flyger fler än 16 000 svenskar med Ving till någon av de många destinationer som finns i utbudet världen över. Gran Canaria toppar listan, men jämfört med i fjol då Teneriffa intog andraplaceringen är det Thailand som är svenskarnas näst populäraste destination.

Precis innan jul finns endast ett fåtal platser kvar Thailand.  På listan återfinns även Kap Verde och Egypten, som även dem är populära resmål, såväl under jul som under hela vintersäsongen. Bland Vings reguljärflygspaketerade resor utmärker sig Maldiverna och Mauritius och bland storstäderna toppar London.

Topp 5 – Hit reser Vings kunder julen 2024

  1. Gran Canaria
  2. Thailand
  3. Teneriffa
  4. Kap Verde
  5. Egypten

Nöje
Örebronyheter

Källa: Ving

You must be logged in to post a comment Login