Svenskarna hyr bil mer än någonsin

By on 13 september, 2022
Foto: Hertz

Efter två år av pandemi bokar svenskarna bil mer än någonsin vilket gör att Sveriges största biluthyrningsföretag Hertz, summerar en stark sommar med över 372 miljoner i omsättning. Glädjande är också att de utländska turisterna har hittat tillbaka till Sverige.

Kunderna har under hela Coronapandemin hållit fast vid att hyrbil är ett bra alternativ för att efterleva myndigheternas rekommendationer. Det har också kunnat ses i bokningstrenden för åren 2020/2021.

”När restriktionerna släppte under våren 2022 ökade inte bara privatresandet utan även företagsbokningarna. Vi är uppe på omsättningsnivåer i paritet med rekordåret 2019 och efterfrågan har ökat succesivt under året. I augusti månad hade vi en omsättning på över 150 miljoner kronor– det är rekord för en enskild månad.” säger Niklas Nyreröd, intäktschef för Hertz Sverige.

Flygplatserna som sedan släppta restriktioner sett en ökning på flera hundra procent har haft ett högt tryck under sommaren. Sommarens absolut populäraste bil har varit Volvo XC40.

”Våra uthyrningskontor i anslutning till städerna har inte påverkats av pandemin i lika stor utsträckning som våra flygplatskontor. Det som är väldigt glädjande är att efterfrågan ökat till pre-coronanivåer i hela landet – från norr till söder och inte bara i storstäderna.” säger Nyreröd.

Den globala komponentbristen har försvårat planeringen av bilflottan under året och påverkat alla uthyrningsbolag i branschen men även med sena leveranser har man kunnat tillgodose efterfrågan från kunderna under sommaren.

”Att turisterna har hittat tillbaka till Sverige och bokar mer än någonsin är en stor bidragande faktor till den starka sommaren. Nu går vi in i höst – och vinterperioden där främst företagsbokningarna går upp. Produkten Hertz Långtidshyra är också någonting som ökat mycket under hela pandemin och som fortsätter att öka i takt med att fler privatkunder upptäcker produkten och fördelarna med att hyra på längre tid i stället för traditionell leasing eller att köpa bil.” avslutar Niklas Nyreröd.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Hertz

You must be logged in to post a comment Login