Sverige hittills obesegrade i kälkhockeyturneringen

By on 23 oktober, 2013

Sveriges kälkhockeylag tog sin andra seger (igår 2-1 mot Tyskland) i den direktavgörande turneringen i Turin genom att fullständigt spela ut Storbritannien. Vinstsiffrorna skrevs till 7-0.

Niklas Rakos och Per Kasperi hittade båda nätet inom de första fem minuterna av matchen och gav Sverige en tidig 2-0 ledning. Ledninen bättrades på i power play i början av andra när Niklas Ingvarsson gjorde 3-0 .

Sverige tryckte därefter på bra och ökade ännu mer i den sista perioden. Pressen gav chanser som först Niclas Ingvarsson och Per Kasperi såg till att förvalta med ett mål var. Även Rasmus Lundgren och Peter Ojala noterades i målprotokollet.

Svenskarna vann skottstatistiken med 23-6 , och Gary Farmer var Storbritanniens främste skytt med fyra skott på mål.

Härnäst i turneringen spelas tre matcher imorgon (22/10):
Italien-Tyskland klockan 10.00
Japan-Storbritannien klockan 13:30
Sverige-Sydkorea klockan 17:00

Sydkorea, Italien och Sverige är efter två spelade omgångar (av turneringens fem) på en delad första plats med sex poäng vardera.

Japan, Tyskland och Storbritannien är utan poäng.

Lag i turneringen får tre poäng vid seger, två poäng vid övertidsvinst eller seger på straffar, en poäng vid förlust vid övertid eller straffar. Inga poäng vid en förlust .

De tre bästa i turneringen tar en kvotplats till Paralympics i Sotji 2014. Där väntar Kanada, USA, Ryssland, Tjeckien och Norge i turneringen.