Sveriges juniorer femma i VM

By on 7 november, 2017
Fride Olsén och Lucas Rudin, Sörbyängens BK.

De svenska juniorerna rådde inte på Madagaskars landslag i kvartsfinalen, som spelades på tisdagsmorgonen i Kina. Madagaskar blev senare under dagen världsmästare efter att i finalen ha besegrat Frankrike.

Svenskarna inledde lite trevande och låg bara på 22:a plats när det fem matcher långa grundspelet var över. De åtta bäst placerade lagen gick direkt till åttondelsfinal, de 16 därpå följande fick möta varandra i en direkt avgörande play-off-match om de återstående slutspelsplatserna.
Sveriges play-off skulle spelas mot Japan, som de mött redan under grundspelet då de förlorade med minsta möjliga marginal. Även returen blev en rysare. Men den här gången slutade mötet med svensk seger.

I åttondelen ställdes Sverige mot en av de stora förhandsfavoriterna – Thailand. Och lyckades slå ut dem ur turneringen för att själva ta plats i kvartsfinalen mot Madagaskar, som i sin åttondelsfinal hade besegrat Vietnam.

På tisdagsmorgonen lyckades svenskarna tyvärr inte nå samma höga nivå som föregående eftermiddag och Madagaskar kunde ta sig vidare i turneringen, där de inte avslutade sin resa förrän de nått prispallens allra högsta plats.

Femteplatsen innebär Sveriges bästa placering i ett Junior-VM på tio år.

Det svenska laget bestod av 15-åringarna Fride Olsén och Lucas Rudin, som båda spelar för Örebroföreningen Sörbyängens BK, Sebastian Kallionpää bosatt i Fellingsbro, Arboga Oppboga BK, samt Linnéa von Eggers Patron som spelar för Helsingborgsklubben BK Kärnan och bor i Höör.
31 nationer deltog i årets VM.

Sport | Boule
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login