Sveriges yngsta universitetssjukhus blev Sveriges bästa

Av på 23 januari, 2019
Ove Andréen, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och Lars Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Örebro län.

Sveriges yngsta universitetssjukhus blev Sveriges bästa: ”I dag ska vi njuta”

På onsdagen firades det på Universitetssjukhuset Örebro när Dagens Medicin delade ut priset Bästa sjukhus.

– Rankingen bygger på att de medicinska resultaten väger tyngst, sa Christina Kennedy, chefredaktör.

Lars Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län fick ta emot diplom, blommor och en glasstaty i form av ett äpple. Han tackade personalen för att USÖ blivit Bästa sjukhus i klassen Universitetssjukhus.

Jag känner mig tagen. Det är fantastiskt att få vara med om detta. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare i hela regionen. Det är vår organisation som har bidragit till att vi har åstadkommit det här, säger han.

Personalen på USÖ jublar när de får ta emot priset för Bästa sjukhus i klassen Universitetssjukhus. Foto: Maria Bergman

I kategorin medicinsk kvalitet låg USÖ i topp redan förra året. Nu har sjukhuset också bästa resultat i kategorin överbeläggningar och presterar mycket bra inom tillgänglighet, ekonomi, patientenkäter och trycksår. USÖ utmärker sig också inom intensivvård, kärlkirurgi och njursvikt. Sammanlagt använder Dagens Medicin 170 indikatorer när de gör sin bedömning. Nytt för i år är indikatorn hjärtkirurgi, där USÖ också hamnar i topp.

Det här är en fantastisk utveckling. Sveriges yngsta universitetssjukhus, som i börjar var ifrågasatt och aktivt motarbetet, är bäst i landet. Det handlar mycket om samverkan och ett idogt arbete. I dag ska vi njuta och fika. Imorgon kavlar vi upp ärmarna igen, säger Andreas Svahn, regionråd och regionstyrelsens ordförande.

Lokalt | Örebro Universitetssjukhus
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in