Swedish House Mafia släpper debutalbumet ”Paradise Again”

Av på 17 april, 2022

Nu släpper Swedish House Mafia sitt debutalbum ”Paradise Again”. På albumet gästar bland annat The Weeknd, A$AP Rocky, Sting och våra svenska stjärnor Seinabo Sey, Mapei och Jacob Mühlrad. Som om inte det vore nog är Swedish House Mafia huvudakt på Coachella-festivalen i helgen tillsammans med The Weekend och därmed går även startskottet för trions världsturné.

Tankarna till ”Paradise Again” kom samman efter att Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso återupptäckte sin musikaliska synergi på bandets återföreningsturné 2019. Sedan dess har de tillbringat otaliga timmar i studion med att ta fram nya ljudpaletter, texturer och toner från ett lager av analogsyntar.

­– Vi behövde hitta ljud i studion som vi aldrig har hört tidigare och som vi blev exalterade över. Det är superinspirerande för mig att vara i ett band där vi verkligen utmanar oss själva. Vi har lika kul nu som vi hade när vi var 15 år, säger Steve Angello.

Swedish House Mafia som består av Axwell, Steve Angelo och Sebastian Ingrosso slog igenom med bland annat hitlåtarna ”Don’t You Worry Child”, ”Save The World”, ”GreyHound” och ”One”. Den förstnämnda har streamats över 2,4 miljarder gånger globalt och 80 miljoner gånger bara i Sverige. Sammanlagt har Swedish House Mafia streamats över 5 miljarder gånger globalt och har 7 miljoner lyssnare på Spotify varje månad.

År 2012 valde gruppen att splittras och annonserade sin sista världsturné. Biljetterna såldes slut väldigt snabbt och de spelades 3 nätter i rad på ”Friends Arena” i Stockholm. Men 2019 valde Swedish House Mafia att återförenas till ännu en världsturné. De är den första elektroniska akten som någonsin har sålt slut Madison Square Garden på endast 9 minuter.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Universal Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in