Syrien: Döda och skadade efter flygräder i Idlib

Av på 30 oktober, 2020

På måndag morgon utfördes flygräder i norra delen av den syriska provinsen Idlib. Enligt lokal media dog fler än 75 personer medan 135 personer skadades. Läkare Utan Gränser stöttar ett av de två sjukhus som tog emot de skadade. Organisationens team behandlade elva skadade varav en hade avlidit vid ankomsten till sjukhuset.

– Kort tid efter att flygräden hade inträffat fick vi in de första svårt skadade patienterna som behövde opereras. Två var så allvarligt skadade att vi blev tvungna att amputera, säger Cristian Reynders, projektkoordinator för Läkare Utan Gränser i nordvästra Syrien.

Bombattacken skedde i ett tättbefolkat område nära den syrisk-turkiska gränsen där det vanligtvis inte pågår strider. Många internflyktingar hade sökt skydd i denna region eftersom de trodde att området var säkert.

Flera timmar efter flygräden kom fortfarande skadade in till sjukhusen. Läkare Utan Gränser donerade operationsmaterial till en annan vårdinrättning som hade tagit emot 90 skadade.

– Sjukhusen här i Idlib-provinsen är inte vana vid att vårda människor som skadats i flygräder eftersom regionen anses som relativt säker. Att det sker luftangrepp här nu är oroväckande, säger Cristian Reynders.

Under de senaste två veckor har sjukhuset som Läkare Utan Gränser stöttar tre gånger tagit emot patienter som skadats i luftangrepp.

Världen | Syrien
Örebronyheter

Källa: Läkare Utan Gränser

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in