TBS Örebro-elever kalar EM-final

Av på 3 maj, 2021

Det gäller att leverera vid rätt tillfälle och vid rätt tid. Det gjorde fem ungdomar från Thoren Business School när tyska modeföretaget Zalando arrangerade sitt europeiska Innovation camp i Sverige förra helgen.

Nu kan kvintetten titulera sig svenska mästare i genren och som blott ett av sex (!) ladda för EM-finalen 26 maj.

Zalando, i samarbete med Ung Företagsamhet, utlyste tävlingen i storbolagets regi med budskapet ”att få in en fot på Europas ledande online butik för mode och skor på nätet”. Det Berlin-baserade Zalando sökte nya innovationer till sitt affärskoncept via Sveriges gymnasieungdomar och över 60 lag nappade nationellt.

De fem ekonomi-eleverna i årskurs 3 på Thoren Business School i Örebro; Ida Kamisevic, Padasht Sherwan Rostam, Zeebrain Khan, Ayuub Nur och Nedmedin Ismaili lockades av utformningen.

– Det lustiga var att vi, trots att vi går i samma klass, inte hade en aning om vi skulle tävla tillsammans. Det visade sig att vi alla hade anmält oss var och en för sig, men det var först kvällen innan som vi förstod det, berättar Ida Kamisevic.

Zalandos digitala event handlade om att låta eleverna promota nya affärsidéer och marknadsföringsplaner för bolaget.

– Vi fick uppdraget samma morgon, allt skulle ske på engelska och presenteras för bolagets chefer under eftermiddagen. Så det blev många moment, tight om tid och stundtals väldigt stressigt för att leverera något vettigt inför juryn. Dessutom på affärsengelska. Men vi fick ihop vårt team på ett fantastiskt sätt och kom verkligen närmare varandra under hela dagen och det blev en lättnad när vi var klara, berättar Padasth Sherwan Rostam.

De fem Örebro-ungdomarna jobbade hela dagen för att i slutändan på enbart tre minuter övertyga Zalandos chefsjury att deras affärsidé var den mest attraktiva.

– Vår idé var egentligen ganska enkel. Vi presenterade en lösning som skulle förbättra deras nuvarande webbsystem på hemsidan med bland annat en personlig sida som också var avidentifierad könsmässigt. Budskapet var ”What you like is not a gender”.

Slutresultat förstår ni redan; det blev seger och nu väntar en ny omgång mot fem andra internationella lag. Segraren vinner en gemensam dag på Zalandos högkvarter i Berlin.

– Helt fantastiskt förstås att vi lyckades vinna. Det är klart att det här ger oss massor av energi och en möjlighet att på sikt, konstaterar Ida Kamisevic.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Thorengruppen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in