Tesla presenterar en humanoid robot

By on 22 augusti, 2021

Tesla -företaget arbetar med utvecklingen av en humanoid robot. Denna TeslaBot kommer att kunna utföra de otacksamma uppgifter som vanligtvis utförs av människor i arbetskraften. Den här roboten kommer att vara ”vänlig” och du kan ”springa ifrån honom snabbare än honom, a priori”, skämtade Elon Musk.

En humanoid robot på Tesla

För några timmar sedan organiserade Tesla sin ”Tesla AI -dag”. Detta är en årlig konferens som syftar till att diskutera företagets framsteg inom artificiell intelligens. Under detta evenemang presenterade Elon Musk sin senaste ”baby”: en humanoid robot som heter TeslaBot. Den är 1,76 m lång och kan röra sig i 8 km / h och syftar till att integrera arbetsmarknaden med målet att ersätta människor för de mest repetitiva och farliga uppgifterna. Han föreställer sig därmed en värld där fysisk ansträngning inte längre kommer att vara obligatorisk, utan ”ett val”.

På längre sikt kan vi också föreställa oss dessa svartvita humanoider på planeten Mars, eftersom detta är visionen för SpaceX, till stöd för framtida astronauter.

Denna robot kommer att vara utrustad med samma kameror och samma FSD-dator som de semi-autonoma Tesla-fordonen. Programvaran kommer också att likna automatiserad inlärning i förväg baserat på videoströmmarna som överförs av dessa kameror. I slutändan skulle målet vara att erbjuda en robot som kan reagera på alla situationer och förstå komplexa uppgifter utan att behöva programmera dem uppströms.

Elon Musk har indikerat att de första Teslabot -prototyperna kan landa redan nästa år. För den slutliga versionen måste vi därför vänta lite längre.

En ”vänlig robot”

På ett sådant ämne är det också viktigt att komma ihåg att Elon Musk är bland dem som är försiktiga med de potentiella farorna med robotik som stöds av artificiell intelligens, med hänvisning till risken för ett ”Terminator-liknande scenario”.

För några år sedan hade Musk redan uppmanat regeringarna att införa restriktioner för AI innan det var för sent. Han hjälpte också till att starta OpenAI, en ideell forskningsförening för artificiell intelligens vars mål är att underlätta utvecklingen av säker och etisk AI.

Tesla -chefen talade igen om saken igår: ”Om vi inte gör det kommer någon annan att göra det, så jag antar att vi förmodligen borde göra det. Och gör det på ett säkert sätt ”. Tesla Bot kommer att vara ”vänlig” och du kan ”springa ifrån det snabbare än det verkar”, skämtade han.

Världen
Örebronyheter

Källa: TechVati 

You must be logged in to post a comment Login