The Tallest Man On Earth till Örebro Slott

Av på 7 juli, 2021

Med sin fängslande röst, unika texter och karaktäristiska gitarrmelodier har Tallest Man On Earth trollbundit musikälskare världen över sedan den självbetitlande EP:n släpptes 2006.

Sist Kristian Matsson var i Örebro sålde han ut Örebro Konserthus på 15 minuter – berättar Björn Lycklig Wallgren på Kulturaktiebolaget

Kristian Mattson, eller The Tallest Man On Earth som han kallar sig är inte vilken trubadur som helst. Med uppkavlade skjortärmar och en akustisk gitarr tog han en traditionell amerikansk musiktradition, tvättade den i Östradalälven och gjorde den till sin egen. Och trots att han bär sina influenser synliga på jackslaget besitter han den där typen av gränslös talang som gör att hans musik sträcker sig bortom diskussioner om nu och då, om gjort eller ogjort. Det är inte retro, det är tidlösa, eftertänksamma sånger om ensamhet och sorgsen kärlek. Varje stavelse, varje textrad sjungs som om det vore sista gången och det genommusikaliska gitarrspelet är temperamentsfullt och mångfacetterat.

The Tallest Man On Earth kommer till Örebro och Örebro Slott den 22 Augusti.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Kulturaktiebolaget

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in