Therése Johansson blir ny socialchef i Askersunds kommun

By on 3 november, 2022
Bild: Askersunds kommun

Den 1 december tillträder Therése Johansson som ny socialchef i Askersunds kommun, hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på socialkontoret i Norrköpings kommun och ser fram emot att ta sig an sitt nya uppdrag som förvaltningschef.

Therése Johansson är utbildad socionom och har tidigare även arbetat som verksamhetschef inom Region Östergötland och som enhetschef i Motala kommun.

– Jag har alltid drivits av att arbeta ur ett helhetsperspektiv, därför känns det väldigt roligt att få möjligheten att arbeta som förvaltningschef. Jag är tacksam för förtroendet från Askersunds kommun och ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna ta socialförvaltningen framåt, säger Therése Johansson.

Hon ser att Askersunds kommun precis som de flesta andra av landets kommuner står inför flera utmaningar.

– Det handlar mycket om att säkra kompetensförsörjningen och att klara en omställning mot god och nära vård, att vi skapar hållbara förutsättningar för våra medarbetare som gör att de vill jobba hos oss. På sikt vill jag förstås att Askersunds kommun ska vara i framkant när det gäller områden som medarbetarskap och chefskap, med hög trivsel och låg personalomsättning, säger Therése Johansson.

Therése ersätter Jens Samuelsson som gått in som socialchef under en övergångsperiod, sedan den tidigare ordinarie förvaltningschefen Maria Ståhl slutade i somras.

– Vi är mycket glada att välkomna Therése som socialchef i Askersund. Hon har den erfarenhet och kompetens som tillsammans med stort driv och energi kommer vara värdefullt i arbetet som chef över socialförvaltningen, säger Marie Hillman, kommundirektör i Askersunds kommun.

Therése Johansson är 43 år och bor i Motala.

Politik | Askersund
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login