Thorgren sjua i X-games slopestyle

Av på 31 januari, 2021
Sven Thorgren. Foto: Daniel Bernstål.

Efter en uppskjuten tävling, från lördag till söndag, avgjordes slutligen X-games slopestyle i perfekt väder med strålande solsken. Sven Thorgren spände bågen högt men lyckades inte riktigt få till ett perfekt åk och slutade på en sjundeplats.

– Jag är lite besviken med dagens insats. Jag hade ett riktigt bra åk på gång i första åket. Railåkningen satt som den skulle men jag fick aldrig till första hoppet som det var tänkt, och det stör mig lite. Det var ju en riktigt krävande course och jag hade en bra plan, men lite tävlingsnerver spökade och känslan infann sig inte riktigt. Nu ska jag ladda om till big air-tävlingen senare i dag. Hoppet är sjukt fett, riktigt stort, precis så som jag gillar det, säger Sven Thorgren direkt efter slopestyletävlingen.

Det var istället rookien Dusty Henriksen som visade hur en slopestyle ska köras. Henriksen, som även vann showeventet Knuckle huck, visade tidig att han var att räkna med då han inledde med ett urstarkt åk, som han dessutom städade upp i den andra omgången.

Dagens insats stod norrmanen Mons Roisland för då han som sista åkare ut satte ett snudd på perfekt åk. Detta gjorde att han seglade upp på en andraplats. Trea blev finländaren Rene Rinnekangas

Big air-tävlingen i snowboard avgörs natten till måndagen kl. 03.45.

Resultat snowboard slopestyle

1) Dusty Henriksen, USA
2) Mons Roisland, NOR
3) Rene Rinnekangas, FIN

7) Sven Thorgren, SWE, Sollentuna SLK

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in