Tiktok eller Instagram spelar ingen roll

By on 10 december, 2022
Foto: QNOVA

En influencer är ju inte bara en marknadsförare för företag. De tar ju på sig rollen att vara ambassadörer för företag, varumärken och produkter. Allting en influencer gör och säger påverkar bilden. Inte bara av honom/henne, utan även av de företag och varumärken som den associeras med. Även vilka andra företag som influenser arbetar med påverkar. Det gäller att hamna i ett ”kluster” som ligger i linje med det egna företagets värden och kultur.

Detta påverkar hur företagens avtal med influencers bör se ut. Det är viktigt att komplettera influenceravtalen med uppförandekoder och tydliga konkurrensklausuler. Ingen vill att en influencer även agerar för konkurrenterna under samma tidsrymd. Eller att en influencer går ut i tidningen och baktalar produkter och företag i en artikel samtidigt som de tar betalt för att visa dem på sina egna kanaler.

Tänk på att ha ett signerat influencer-avtal för att tidigt kunna reda ut eventuella missförstånd.

Några saker som är bra att ha koll på: uppsägningstider, ersättningar, uppdragets art, eventuella villkor för uppdraget, uppförandekoder, sekretesstid och konkurrensbegränsnings-klausuler.

Sverige
Örebronyheter

Källa: QNOVA

 

You must be logged in to post a comment Login