TikTok presenterar nya trygghetsåtgärder mot farliga utmaningar

By on 23 februari, 2022
Arkivbild

Idag presenterar TikTok en ny uppsättning trygghetsåtgärder och aktiveringar för att hjälpa unga navigera potentiellt farliga utmaningar och bluff-innehåll. Uppdateringarna går i linje med TikToks arbete för att säkerställa att unga känner sig trygga samtidigt som de har roligt på plattformen.
 
De nya trygghetsåtgärderna bygger vidare på resultatet av ett globalt projekt som lanserades i november 2021 i samarbete med den oberoende säkerhetsmyndigheten Praesidio Safeguarding. Rapporten visade att tonåringar, föräldrar och lärare önskade bättre information om utmaningar och bluff-innehåll överlag. För att möta detta behov har TikTok tagit fram dedikerade resurser för communityt som nu finns tillgängliga på säkerhetscentret.

TikTok har arbetat med två experter, en barnpsykiater specialiserad på pediatrik och utveckling samt en beteendevetare specialiserad på riskförebyggande i tonåren, för att förbättra språket som används i plattformens varningsmeddelanden. Varningsmeddelanden visas tillsammans med potentiellt riskfyllda videor, så som stuntvideos utförda av proffs.

Om användaren interagerar med varningsmeddelandet eller söker efter innehåll och utmaningar som TikTok identifierat som potentiellt farliga kommer användaren att dirigeras till en ny guide i appen som uppmuntrar dem att följa 4-stegsprocessen. Sökningar på innehåll som bryter mot TikToks community-riktlinjer kommer fortsätta att blockeras.

– Vi brinner för att hitta nya sätt att ta itu med långvariga utmaningar kring ungdomars onlinesäkerhet och har därför utvecklat dessa resurser och förbättringar. För att säkerställa att detta arbete har verklig mening och skapar bestående förändringar har vi arbetat tillsammans med trygghetsexperter specialiserade på ungdomar, tonåringar, vårdnadshavare och lärare. Målsättningen med detta projekt är att utbilda och inspirera tonåringar att anamma positiva onlinevanor så att kreativitet och glädje kan frodas, säger Alexandra Evans, Head of Safety Public Policy, i Europa.

Donation till Western Sydney University

För att stödja ytterligare forskning inom området online-communities gör TikTok en donation till Western Sydney University. TikTok kommer även att dela datan från undersökningen som ligger till grund för rapporten framtagen av Praesidio Safeguarding. Syftet är att stötta Western Sydney Universitys Young and Resilient Research Center i utvecklingen av evidensbaserade policyers och praxis för att göra unga vuxna mer motståndskraftiga i den digitala tidsåldern.

Lättare att rapportera farliga utmaningar

Tidigare denna månad meddelade TikTok att communityreglerna har uppdaterats för att göra dem mer lättförståeliga och stödja användarnas välbefinnande. Nu kommer detta även ske i menyn för videorapportering för att användare lättare ska kunna rapportera innehåll som uppmuntrar deltagande i potentiellt farlig onlineutmaningar.

Sverige
Örebronyheter

Källa: TikTok

You must be logged in to post a comment Login