Totalkatastrof för Örebro Hockey i hemmapremiären

By on 22 september, 2018

Örebro Hockey tog emot Djurgårdens IF i hemmapremiären, fullsatt i Behrn Arena och grymt bra tryck. Örebro har tagit fem av sex poäng i de två inledande matcherna och gjort en helgjuten insats i starten av SHL, Djurgården kom till spel utan Andreas Enqvist som utgick i matchen senast mot Rögle efter en smäll mot huvudet.

Första perioden inleddes med hög intensitet där Örebro visade upp ett grymt bra tempo, ett spel som ledde fram till 1-0 till ÖHK där Anton Hedman kunde stöta in en friliggande puck bakom Djurgårdens målvakt, och arenan exploderade. I den sjunde minuten åkte Örebro på en utvisning, Jere Sallinen slashing och två minuters vila. Hemmalaget kunde klara av underläget, DIF fick inte ut mycket av sitt power play. I en stökig situation där Djurgårdens Dick Axelsson drog det kortaste strået mot Aaron Palushaj åkte på en utvisning två minuter för roughing, power play för hemmalaget, tyvärr blev det ingen utdelning. Spelet jämnades ut och Djurgården jobbade sig in i matchen, i den 14 minuten kom kvitteringen fram till 1-1. Det var bortalaget som ville mer och i den 19 minuten kunde bortalaget ta ledningen ganska enkelt genom en helt fristående Henrik Eriksson, var var försvaret i Örebro!?

Perioden slutade 2-1 till Djurgården, matchen 2-1 till Djurgården

Andra perioden – det var mycket Djurgården i inledningen och Örebro hade inte fått igång sitt spel, trots det så kunde hemmalaget sticka upp i enskilda kontringar. Örebro jobbade in sig i matchen och började ta för sig ordentligt, i den åttonde minuten av perioden drog Örebro på sig en utvisning i en bra spelperiod. Shane Harper fick två minuter för tripping, och i den 10 minuten drog Djurgården på sig en utvisning för hög klubba och det var fyra mot fyra i sexton sekunder. Utvisningarna duggade tätt och det var bortalaget som åkte på en på grund av puck out i den 11 minuten, Örebros power play ledde inte till någonting och det var fortsatt underläge. I en bra perioden för Örebro kunde Djurgårdens Markus Davidsson mer eller mindre friåka mellan två Örebrobackar för att servera Henrik Eriksson, Eriksson gjorde inga misstag och kunde stänka in 3-1 till bortalaget. med 48 sekunder kvar av perioden åkte Djurgården på utvisning under bra press från hemmalaget, det blev ingen utdelning för Örebro och mittenperioden vanns av bortalaget.

Perioden slutade 1-0 till Djurgården, matchen 3-1 till Djurgården

Tredje perioden började Örebro power play, dock utan utdelning. Istället var det Djurgården som i den andra perioden kunde utöka till 4-1, Jesper Pettersson kunde både skjuta och utnyttja Örebros ineffektiva backspel för att ta egen retur och göra mål. Nu är inte Örebro med i matchen över huvudtaget, 5-1 till Djurgården i den femte minuten av perioden. I den sjunde minuten åkte Nick Ebert i hemmalaget på en utvisning för roughing, bortalaget utnyttjade överläget och utökade till 6-1 6.57 in i tredje. Med exakt elva minuter spelade blev det en dubbelutvisning då Jacob Josefson i Djurgården åkte ut för holding och Aaron Palushaj Örebro åkte ut för cross-checking, spel fyra mot fyra. Örebro reducerade till 2-6 i den 13 minuten, det var Marcus Björk som gjorde målet. I den 16 minuten var det dags för Jere Sallinen att söka upp utvisningsbåset för roughing, Djurgården utnyttjade utökade till 7-2. Nu rann det iväg ordentligt och började lukta innebandysiffror när Djurgården gick fram till 8-2, jaha ja!?

Perioden slutade 5-1 till Djurgården, matchen 8-2 till Djurgården

Sammanfattat inledde Örebro med ett riktigt bra spel framför en fullsatt arena, där publiken visade upp sig från sin bästa sida. Stämningen och intensiteten måste ha smittat av sig från läktare ner till laget, för Örebro började grymt bra och kunde ta ledningen med 1-0 där laget pressade högt och följde upp situationen. Målet gjorde att Djurgården vaknade till för att ta tag i både spel puck, kvitteringen var ett faktum. Efter det svängde spelet fram och tillbaka, men det var Örebro som stod för en generalmiss i slutet av perioden där Anton Hedman missade sin gubbe och det var tack och godnatt, 2-1 för Djurgården.

Mittperioden var det gästerna som började bäst, men Örebro jobbade på bra och kom in i spelet riktigt bra. Örebro spelade bra och skapade många vassa chanser, men slarv och okoncentration gjorde att det inte blev några mål för hemmalaget. Istället var det gästerna som bjöds på en utökning då Örebro backar gick bort sig (igen) och en tvåmålsledning för bortalaget var ett faktum.

Tredje perioden slutade i totalkatastrof för Örebro, var var spelet, backarna, inställningen, koncentrationen, spelarna, hemmalaget förlorade den sista delen med 5-1. Man kan tycka att det skulle bli en bättre tillställning med tanke på de två inledande matcherna och fem inspelade poäng, skillnaden mellan kvällens match och de två tidigare är att viktiga spelare försvann i kvällens match. Aaron Palushaj syntes inte, var var Marcus Weinstock, man kan undra om Tom Wandell smygspelade för Djurgården, det kanske var så att backarna hade spelat på slutresultatet på Bet365, tankarna är många och man kan undra ”hur fan kunde det här hända”? Ska matcher vinnas måste nyckelspelare kliva fram och visa att de vill vara med i fajten, ställa upp för laget. Nu får man hoppas att det här bara var en dipp, det är många matcher att spela och många poäng som kan plockas. Om man bortser från kvällens match och ser till de två första så har Örebro visat riktigt bra spel där de har varit på en nivå som ska räcka till, det handlar om att leverera den match efter match.