Två nya utställare på Kulturskolan Garnalias digitala galleri

Av på 24 april, 2021

Engla Mellin och Bozigid “Bosse” Daidova ställer ut sina verk på Kulturskolans Garnalia digital 3D-galleri – artspaces.kunstmatrix.com. De båda deltar i Art Camp – en kostnadsfri verksamhet som erbjuder barn och ungdomar att bekanta sig med olika konstformer och utforska olika konstuttryck.

 

Engla Mellin blir 15 år i sommar. Hon började måla och teckna hösten 2020. “Jag målar oftast genom känslor. Måla och teckna är en av få saker som gör att jag kan koncentrera mig. Det är rogivande och väldigt roligt. Jag hoppas kunna utveckla mitt konstnärskap och vill testa olika metoder för att lära mig mer”, skriver Engla Mellin om sig själv. Besök Engla Mellins konstutställning >>

”Epic World” är en konstutställning med verk av Bozigid “Bosse” Daidova. Alla hans verk är tecknade med stiftpenna på papper. Hans konstverk är ofta inspirerad av serietidningar och hans bildvärld är ett fantasifullt mytologiskt universum fyllt med sago-hjältar. “Trots sin unga ålder har Bozigid ”Bosse” Daidova redan en fördjupad kunskap och erfarenheter av bildkonst. Hans konstverk är väl genomarbetade verk med mycket detaljer och högt känslomässigt uttryck”, enligt Altansukh Demberel – en av bildlärarna på Kulturskolan Garnalia.  Besök Bozigid “Bosse” Daidovas konstutställning Epic World.

Art Camp är en kul och kreativ fritidsaktivitet för elever i årskurs 5-7 som vill lära sig mer om olika konstnärliga uttryck eller vill arbeta med egna projekt och få hjälp av två professionella lärare. Art Camp drivs av Kulturskolan Garnalia i Lindesberg med stöd från Kulturrådet för att utveckla pågående projekt där man prövar nya konstformer som riktar sig till barn och unga som inte tidigare deltagit i kulturskolan. Tidigare har Art Camp vänt sig till elever i högstadium och gymnasium – nu vänder sig kulturskolan till elever i årskurs 5-7. För mer information om och anmälan till Art Camp – kontakta Klas Friman eller Altansukh Demberel på Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in