U19-damtruppen till Euro Floorball Tour

Av på 18 oktober, 2013

Den 1 till 3 november spelar U19-damlandslaget Euro Floorball Tour (EFT) i Göteborg. Här är truppen som förbundskapten Åsa Karlsson tagit ut.

Sedan septemberlägret på Bosön har truppen minskats från 34 spelare till 22. Sju av de uttagna är SSL-spelare och lika många spelar i division I. Noterbart är att Stina Ander och Elin Gabrielsson, som båda var tvungna att lämna återbud senast, är tillbaka. Amanda Skyltbäck, IKSU Ungdom, och Marlene Lennartsson, Malmö FBC, är nya spelare i truppen.

– Amanda har utvecklats enormt under sommaren och hösten och gör mycket poäng i division I norra, där hon leder poängligan. Hon är en stark forward som utmanar, går rakt på mål och vågar göra det oväntade. Marlene Lennartsson är en målskytt av rang och har sin styrka inne i boxen/slottet. De fyller båda en viktig roll i landslaget där vi försöker hitta fler målskyttar, säger förbundskapten Åsa Karlsson som även lyfter fram löftet Johanna Hultgren:

– Det blir intressant att se hur Johanna presterar i sina första U19-landskamper. Hon har tekniken, skottet och fysiken. Det gäller för henne att skynda långsamt i SSL. Får hon vara skadefri så kommer hon att glädja svensk- och internationell innebandy under lång tid framöver.

Under EFT kommer Sveriges U19-damer i tur och ordning möta Schweiz, Tjeckien och Finland. Åsa Karlsson vill att Sverige ska hålla i taktpinnen i samtliga matcher.

– Vi kommer sätta fart på bollen och det är vi som ska styra handlingen. Motståndarna ska rätta sig efter oss, inte tvärtom.

Med drygt ett halvår kvar till U19-VM i Polen är EFT en viktig samling för att bättra på spelet och testa spelare.

– Framförallt kommer vi att arbeta med det etablerade anfallsspelet där vi vill hålla kvar bollen längre i anfallszon och involvera våra backar i offensiven.

– Man märker att VM närmar sig och konkurrensen om landslagsplatserna är stenhård. Många spelare står på gränsen att ta sig in i landslaget och för dem är det bara att fortsätta arbeta hårt. Vi stänger inga dörrar och mycket kan fortfarande hända, avslutar Karlsson.

U19-damernas spelschema, EFT:
1 november 13.00, Sverige-Schweiz (Lisebergshallen)
2 november 15.00, Sverige-Tjeckien (Estrad Arena)
3 november 12.00, Sverige-Finland (Lisebergshallen)

U19-damtruppen till EFT

Målvakter
Sophia Lundmark, RIG Umeå IBF
Matilda Wirtig, IBF Dalen

Utespelare
Nora Abrahamsson, IKSU Ungdom
Amanda Ahola, Huddinge IK
Linnea Almgren, Täby FC
Stina Ander, Jönköpings IK
Emma Dahlström, Djurgårdens IF IBF
Kajsa Ek, RIG Umeå IBF
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala
Matilda Hardmeier, Täby FC
Pernilla Hermansson, Pixbo Wallenstam IBK
Vilma Hortell, IKSU Ungdom
Emma Hultgren, Hagfors IF
Johanna Hultgren, KAIS Mora IF
Amanda Johansson Delgado, FBC Uppsala
Marlene Lennartsson, Malmö FBC
Mimmi Olsson, Pixbo Wallenstam IBK
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Lisa Rengärde, RIG Umeå IBF
Amanda Skyltbäck, IKSU Ungdom
Sara Steen, IBF Falun
Isabella Ström, RIG Umeå IBF

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in