Välkommen till Idrottens dag 2023

By on 25 september, 2023
Idrottens dag Anja Ek.
Bild: RF-SISU

Fredagen den 29 september 2023 genomförs Idrottens dag i hela landet, drygt 500 skolor deltar. I Örebro arrangeras Idrottens dag för sjunde året i rad, och evenemanget kommer att genomföras på 19 skolor i sju av länets kommuner.

Idrottens dag är en manifestation för att stå upp för barns rätt till idrott och hälsa och är ett av flera olika sätt som idrottsrörelsen arbetar med för att skapa en meningsfull fritid för våra barn och unga.

– Att genomföra Idrottens dag i skolan gör att vi når alla barn, även de som inte hittat till idrotten, säger Marcus Edin, som i sin roll som samordnare för Rörelsesatsning i skolan samverkar med ca 40 skolor i länet, som alla fått en inbjudan att delta i Idrottens dag.

Idrottens dag ska vara en rolig dag med aktiviteter som bygger broar mellan skola, barn och idrottsrörelse. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet, även de barn som idag är minst aktiva.

– Fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa, samtidigt som forskning visar att barn och unga rör sig alldeles för lite. Endast 44% av pojkarna och 22% av flickorna når upp till den rekommenderade nivån om 60 minuters fysisk aktivitet om dagen, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU Örebro län.

Nya medlemmar

Aktiviteterna som genomförs kommer att ske lokalt på varje skola och totalt möter RF-SISU och de medverkande föreningarna i länet tusentals barn den här dagen.

– Det är viktigt att föreningarna som deltar har möjlighet att ta emot nya medlemmar och att det finns en närhet till aktiviteten så att barnen lätt kan ta sig till sina aktiviteter, säger Marcus Edin.

Några skolor som är med och deltar:

  • Örebro: Svealundsskolan, Örebro.
  • Askersund: Rönneshyttan skola, Åsbro skola.
  • Hallsberg: Stocksätterskolan.
  • Kumla: Kumlaby skola.
  • Lindesberg: Hagabacken, Björkhagsskolan, Fröviskolan.
  • Nora: Ås skola och Lärkeskolan, Nora.

Hälsa | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: RF/SISU

You must be logged in to post a comment Login