Vernissage för ”Tänk om – tillsammans i krig och i fred”

By on 5 oktober, 2023
Bild: Försvarsmakten

Vernissage för vandringsutställningen ”Tänk om – tillsammans i krig och i fred” den 9 oktober, en vandringsutställning om vikten av att vara förberedd som turnerar landet runt på universitet och högskolor under 2023/2024.

Turen har nu kommit till Örebro universitet 9-20 oktober.

Tänk om kriget faktiskt kommer till vårt land? På 60-talet, under kalla kriget, var Sveriges beredskap som störst och hoten mot Sverige var verkliga. Tanken på krig i Sverige har sedan dess varit främmande för de flesta.

Idag måste vi alla återigen förbereda oss på att kriget kan i verklighet. Vi är alla en del av Sveriges försvar och tillsammans ska vi värna vårt land. Det är dags att tänka om.

Försvarsmakten, Statens försvarshistoriska museer (SFHM) och Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF) har tagit fram vandringsutställningen ”Tänk om – tillsammans i krig och fred”. Syftet med utställningen är att öka försvarsviljan och höja medvetenheten om vikten av att vara beredd bland unga vuxna.

Man vill samtidigt bidra till en större kunskap om vår gemensamma historia och de värden vi vill försvara.

Vernissage Tid: Måndag 9 oktober, klockan 15.30 Plats: Örebro universitet, biblioteket

Deltar gör: Lena Rådström Baastad landshövding Örebro län, Johan Schnürer rektor Örebro universitet och Per-Ola Johansson stf förbandschef FMTIS.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Försvarsmakten

You must be logged in to post a comment Login