Vernissage med textil och måleri på Nora Konsthall

By on 17 februari, 2023
Ett verk av Jonathan Josefsson: Matta nr 245. Tuftad matta i ull.
Foto: Jonathan Josefsson

Vernissage med textil och måleri av Konstnären Jonathan Josefsson, ny utställning i Nora konsthall öppnar på lördag 18 februari klockan 11.00-13.00.

Det är Jonathan Josefsson som visar textil och måleri.

Konstnären Jonathan Josefsson är bosatt i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Han är en etablerad graffitimålare och använder ofta signaturen Ollio. 2007 tog han magisterexamen i Textil konst och har sedan dess arbetat som konstnär på heltid.

Jonathan har haft utställningar runt om i hela Sverige och gjort ungefär 45 offentliga gestaltningar för olika kommuner och landsting. Dessutom har han gjort flera hundra väggmålningar på olika företag, offentliga byggnader, festivaler och konstevenemang.

Jonathan arbetar främst med textil och måleri, ofta i form av tuftade mattor. Mattorna är abstrakta färgexperiment i organiska former som han gärna hänger på väggen. Mönster är återkommande i hans målningar, ofta i olika former och färger.

Ibland är det helt abstrakta och ibland mer föreställande. Naturen är en stor inspirationskälla som ofta syns i de mer figurativa verken. Han gillar att improvisera fram målningar och att experimentera med olika former.

Utställningen pågår mellan den 18 februari – 11 mars.

Kultur | Nora
Örebronyheter

Källa: Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login