Viasatsport visar Borås-LF Basket

Av på 21 oktober, 2013

Det finns två obesegrade lag i Basketligan herr; regerande mästarlaget Södertälje Kings samt Borås Basket. Det är full omgång i Basketligan herr tisdag 22 oktober och på www.viasatsport.se kan du se Borås-LF Basket.

Det har länge sagts att försvar är det som vinner mästerskap i basket. coachparet Pat Ryan och Jonas Larsson samt Borås spelare lär ha hört detta talesätt mer än en gång – men det hindrar inte Borås att försöka bevisa att anfall också kan vinna dig mästerskap.

Borås är inte ute efter att se till att motståndarna gör färre poäng än dem, Borås är ute efter att göra fler än motståndaren, och ja, det finns en skillnad.

Det är ingen slump att Borås har två spelare i topp i poängstatistiken. JJ Miller leder ligan med 28,75 poäng per match i snitt och tvåa är Chris McKnight med 23. Borås snittar med sina 96 poäng per match mest i ligan och det är ingen tvekan om att strategin är ett medvetet val – Borås gillar att bjuda på publiken på show, på banan och utanför den.

Och det är faktiskt så att fem lag släpper in mer poäng per match än Borås. Att tvinga motståndaren att ta in bollen från kortlinjen är också ett sätt att spela försvar.

I kväll blir det LF Basket som får pröva vingarna mot Borås. LF som inlett med en vinst och tre förluster. LF från Luleå som ständigt har mycket höga krav på sig, LF som har ny coach i Fredrik Joulamo och LF som inte alls tänkt vinna en av fyra matcher i snitt.

Samtidigt, två av LF:s förluster är på bortaplan mot Sundsvall Dragons respektive Norrköping Dolphins. Det är inga matcher som man bara åker dit och vinner på beställning. LF var med i båda matcherna och föll till sist med 83–88 respektive 78–84.

Kan Johan Åkesson och Christoffer Ryan fortsätta leda laget på alla plan, så köper man tid åt amerikanerna Cliff Colimon och Logan Stutz. Colimon och Stutz kommer båda två direkt från collegespel och har inte erfarenhet av att vara ledande spelare i ett lag där man är proffs.

LF försökte skaffa sig erfarenhet genom att värva svensk-amerikanen Tim Whitworth, men har precis drabbats av en benfraktur och blir borta åtminstone en månad.

I övriga matcher blir det mest spännande att se om Norrköping Dolphins kan välta Södertälje Kings. Trots att Södertälje tappat sex spelare har laget bara rullat på som om inget har hänt. Laget spelar i 40 minuter, dag ut och dag in. Pointguarden John Roberson har varit fenomenal och snittar cirka 21 poäng och åtta assist per match med fantastisk skottprocent.

Om det sedan är Martin Pahlmblad, Toni Bizaca eller Mantas Griskenas som gör övriga poäng spelar ingen roll, för Kings försvar är helt kapabelt att vinna matcher.

Norrköping Dolphins börjar komma igång och tog en imponerande seger mot Uppsala senast, 76–60. Norrköping har rejäl storlek i form av landslagcentern Joakim Kjellbom och tjeckiske poängkungen Jan Tomanec. William Walker och Pierre Hampton har också god storlek för sina positioner och så har Norrköping två mycket rutinerade guards i form av Adnan Chuk och Edgars Jeromanovs.

Övriga matcher i Basketligan herr på tisdag: Uppsala–Nässjö, ecoÖrebro-Sundsvall Dragons samt Solna Vikings–Jämtland.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in