Vinnare av Lindeskolans kulturpris 2022

By on 13 juni, 2022
Hanna Lindgren (ES20) fick 1:a pris för dansfilmen River i kategorin Rörelse.
Bild: LindeKultur

Årets pristagare av Lindeskolans kulturpris har utsetts i de fyra kategorierna – bild, ord, ljud och rörelse. I varje kategori utses ett första och ett andra pris som vinner 1.500 respektive 800 kronor. Priserna delades ut i samband med skolavslutningen. 

Lindeskolans kulturpris arrangeras av Lindeskolans bibliotek sedan 2014.

Årets jury som utsett pristagare har varit Kajsa Forsberg (Lindeskolan), Sara Sporre (kultur- och fritidsenheten) och Annika Parbring (Lindeskolans bibliotek).

….

Vinnare av Lindeskolans kulturpris 2022:

ORD – novell, dikt, kåseri, drama mm.

1:a pris: Louise Lindström, NA20, med motiveringen:
”Vi förs in i en berättelse som är skickligt ihopvävd, både i karaktärer och miljö. Med ett moget och genomarbetat språk har pristagaren skapat en helt egen värld.”

2:a pris: Gabriella Blixt, ES21, med motiveringen;
”Ett språkligt skickligt bygge där de fiktiva historiska händelserna tillsammans mursten för mursten skapar ett monumentalbygge. Katedralen blir besjälad och berättar sin historia för oss.”

….

BILD – foto, måleri, skulptur osv.

1:a pris: Elida Andersson, ES21, med motiveringen:
”Vad är det jag ser? Vad är det som händer? Den tekniskt skickliga digitala bilden är fylld av mystik som genom sin egen bildvärld lager för lager gör att man vill veta mer.”

2:a pris: Bozigid Daidova, IME, med motiveringen:
”Bildens yta klyvs diagonalt av svärdet som drar upp linjen mellan ont och gott, mellan svart och vitt. Tuschteckningen utmärks av teknisk skicklighet och förmedlar rörelse och intensitet genom väl avvägd komposition.”

….

LJUD – sång, musik, ljudinstallation etc.

1:a pris:Elina Brogren, ES20, med motiveringen:
”Med en helhet av ord, ljud och dramatisering har en fantasieggande ljudmiljö skapats. Det är genomarbetat och fungerar väl i sin genre. Pristagaren lyckas förmedla en krypande känsla av ovisshet.”

2:a pris: Muhammed Firas Jameel, SA20B, med motiveringen:
”Med en modern produktion som på ett skickligt sätt kombinerar musik, arrangemang och mixning har pristagaren skapat detta stycke. Lyssnaren förs in i musiken med hjälp av väl avvägda tempoväxlingar och intensitet.”

….

RÖRELSE – dans, film o. dyl.

1:a pris: Hanna Lindgren, ES20, med motiveringen: 
”Med en känsla för form och rytm har vår pristagare lyckats förena dans och filmproduktion till en lockande upplevelse för oss betraktare. Vår pristagare har på ett mycket föredömligt sätt förenat sin danskoreografi med sina kunskaper inom filmproduktion.”

Delat 2:a pris: Anna Persson, ES19 och Ida Norling, BF19, med motiveringen:  
”Vi har sett två skickliga dansare som förmedlar ett fint uttryck genom sina kroppar i rörelse. Koreografin passar väl till musiken och bildar en enhet.”

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login