Volvo är svenskarnas drömbil

By on 17 juli, 2020

Blocket och Yougov har frågat svenskarna vilket märke deras drömbil kommer ifrån. 15% av respondenterna svarar att drömbilen kommer från Volvo. Hack i häl kommer Tesla, och därefter BMW.

Blocket har i samarbete med Yougov frågat 1203 svenskar vilket märke deras drömbil kommer ifrån. 15% av de svarande uppger att drömbilen kommer från Volvo. Av de deltagit i undersökningen är det 22% som redan äger en Volvo idag. Och hela 78% av de som äger en bil idag uppger att de är nöjda eller till och med mycket nöjda med sin nuvarande bil.

Topp tre drömbilar är precis samma bilmärken som för ett år sedan – men Volvo har stärkt sin position som svenskarnas drömmärke från 12% förra året till 15% i år.

En drömbil brukar vara något nästintill ouppnåeligt men Volvo känns som en ganska realistisk drömbil. Ett folkligt och tryggt märke som ligger svenskarna varmt och hjärtat år efter år, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

För ett år sedan ställdes samma fråga, och Volvo låg i topp redan då, även om märket dragit ifrån lite sedan dess. Tesla och BMW ligger kvar på liknande nivåer som för ett år sedan, medan Mercedes har gått om Audi sedan förra året och landar nu fjärdeplatsen.

Vilken märke kommer din drömbil ifrån?

Topp 10 – och så här har det sett ut jämfört med förra året

Placering Märke 2020 2019
1 Volvo 15% 12%
2 Testa 9% 8%
3 BMW 7% 7%
4 Mercedes 6% 7%
5 Audi 5% 7%
6 Toyota 4% 4%
7 Porsche 3% 5%
8 Volkswagen 3% 3%
9 Ford 3% 2%
10 Kia 2% Ny på topplistan

Regionalt
Örebronyheter

Källa blocket

You must be logged in to post a comment Login