Weeping Willows släpper ny, efterlängtad, musik – EP:n “Summer Waits For Me”

By on 28 maj, 2022

Nu släpper Weeping Willows EP:n “Summer Waits For Me”; en skiva med fyra nyskrivna låtar som med värme och hjärta beskriver livet, bandet har här återigen samarbetat med producenten Barry Adamson och tillsammans med honom har de skapat musik som berör.

“Som vanligt när vi gör ny musik börjar det med att alla sitter hemma på sin egen kammare och skriver låtar. När vi sedan fått ihop ett 20-tal idéer och skisser ses vi i replokalen och går igenom vad vi har. Där och då börjar det egentliga arbetet med att göra ett nytt album. Sedan ‘After Us’ har vi gett ut en till julskiva, ett live-album och en singel. Vi har turnerat så mycket det gått under de premisser som varit tillåtna under pandemin.

Arbetet med producenten och musikern Barry Adamson på ‘After Us’ var så roligt och givande att vi ville göra en till skiva med honom. Vi hade ju lärt känna varandra väldigt bra och han tillför mycket. Inte bara soundmässigt, utan även med sin stora rutin, musikkunskap, sitt intresse för text och berättande och inte minst en känsla för det filmiska i vår musik. 

Eftersom alla i bandet har sina personliga influenser och sätt att skriva musik så blir våra låtar av blandad karaktär. Vi tycker att det ger en intressant cocktail. Magnus skriver all text så det blir den röda tråden. EPn vi släpper nu innehåller fyra låtar som alla är väldigt olika varandra stilmässigt, men ändå är det nog så att vi efter 25 år tillsammans omedvetet har skapat vår egen grej. Vår egen genre kanske. Givetvis verkar vi i en gammal tradition, men trots låtarnas olikheter så låter de nog ändå tydligt klassiskt ‘Weeping Willows’.” hälsar bandet.

Lyssna på Summer Waits For Me här

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa Sony Music

You must be logged in to post a comment Login