Länet | ”Vi är vård- och omsorgscollege Örebro län”

By on 25 mars, 2015

”Vi är vård- och omsorgscollege Örebro län” – En inspirationsdag för länets vård- och omsorgselever.

Under dagen träffas elever från vård- och omsorgsprogrammen i länet för att få inspiration, knyta kontakter och tävla mot varandra i olika moment som har med utbildningen att göra – bland annat hjärt- och lungräddning.

Tid: Torsdag 26 mars klockan 9.30 – 15.00
Plats: Idrottshallen Möckelngymnasiet Karlskoga

Eleverna kommer tävla i mixade grupper. Varje grupp ska utföra ett antal uppgifter, som till exempel att bädda en säng snabbt och snyggt eller utföra hjärt- och lungräddning. 

På plats finns representanter från arbetsgivare som sjukvården, psykiatrin, funktionshinderomsorgen och äldreomsorgen. Fackförbundet Kommunal, Arbetsförmedlingen, Örebro Universitet, PRO, YH-Masugnen och Hjärnkoll finns också på plats.

Dessa har utställningar vid montrar och är även ansvariga för de olika tävlingsmomenten.

Deltagande skolor är: 

  • Möckelngymnasiet i Karlskoga-Degerfors
  • Lindeskolan i Lindesberg
  • Alléskolan i Hallsberg 
  • Rudbecksgymnasiet i Örebro
  • Yrkesgymnasiet i Örebro

Mellan 200 och 250 besökare beräknas komma till inspirationsdagen. 

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare som arbetar för att öka intresset för utbildningar och yrken inom vård och omsorg. Eleverna får en modern och attraktiv utbildning och den kompetens de behöver för att få jobb. Certifieringen till VO-College är en kvalitetsstämpel.

I Örebro län samarbetar elva kommuner, Region Örebro län, privata vårdföretag, Kommunal och utbildningsanordnare från ungdomsgymnasiet, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Tillsammans formar vi relevanta utbildningar inom vård och omsorg och arbetar för att höja kvaliteten i arbetslivet och för att säkra kompetensförsörjningen.

Hälsa | Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login