Åttonde raka för lag Hasselborg och säkrad topplacering i grundserien

Av på 22 november, 2017

De svenska curlingdamerna tog en tidig 5-1 ledning mot Tjeckien och kunde till slut vinna komfortabelt med 9-4, efter bara åtta spelade omgångar. Obruten segersvit innebär att lag Hasselborg har säkrat en topplacering i grundserien och efter kvällens matcher blev det klart att det blir Italien som väntar i semifinalen.

– Det här var såklart jätteviktigt. Nu lyckades vi hålla undan för de andra lagen som redan är klara för semifinal och vi vet att vi kommer att möta det lag som rankas fyra (Italien), säger Sara McManus

Italien väntar i semifinal på lördag men också i den sista grundseriematchen imorgon torsdag. Matchen saknar betydelse men blir självklart en viktig värdemätare inför det som väntar.

I lag Hasselborg spelar Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz.

Semifinalen som spelas på fredag kl 14:00 kommer att sändas live i SVT 1 14:20-17:00 samt i SVT Play 13:55-17:00. Kommentatorer: Niklas Nord och Eva Lund.

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, 
Italien, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, 
Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sport | Curling
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in