Helvetet jag kallade kärlek

Av på 16 juli, 2018
Lena Bivner beskriver sig själv som en stark person med en ordnad tillvaro och ett stort socialt umgänge, ändå trillade hon dit.

Helvetet jag kallade kärlek är en naken och hänsynslös berättelse om att offra allt för kärleken.

En självbiografisk roman om hur destruktiv kärlekens kraft kan vara, om att hamna i en tillvaro som blir till ett helvete och hur det går att hitta styrkan att ta sig därifrån. Författaren beskriver sig själv som en stark person med en ordnad tillvaro och ett stort socialt umgänge. Ändå trillade hon dit. Det visar att i stort sätt vem som helst kan hamna i en förgörande relation.

Lena Bivners debutroman  är en uppriktig berättelse som bygger på erfarenheter från en drygt fem år lång relation där hon själv bröts ner bit för bit. En tillvaro som pendlade mellan ömhet och aggression, mellan värme och kyla och där ljuva smekningar snabbt blev till hat, hot och kontroll. En tillvaro där varje timme blev oförutsägbar.

Psykisk misshandel lämnar inga blåmärken eller benbrott men den sargar själen och upplevs av många som värre än slagen, fysisk misshandel har alltid inletts med en längre period av psykisk misshandel. 

Förhoppningsvis kan den här berättelsen kasta ljus på ett stort problem som det idag talas relativt lite om.

Boken ”Helvetet jag kallade kärlek” finns på adlibris.com

Regionalt
Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in