Lag Edin slutspelsklara och OS-klara efter 10-4 mot Schweiz

Av på 6 april, 2017

Både Sverige och Schweiz kom till nattens match med bara en förlust. Det var upplagt för en hård kamp och det blev det också, i sex omgångar. I matchens sjunde omgång avgjorde lag Edin toppmötet med hela fem svenska poäng och segern var klar.

Vi började bra men missade lite grand och hittade inte riktigt in isen. Det är lurigt och ändras lite från matchpass till matchpass. Det var lite trötta kroppar i laget, men vi sade till varandra i paus att om vi bara gnetar på så ska vi vinna. Det känns riktigt bra, säger Oskar Eriksson.

Och lag Edin gnetade på med besked. Efter en liten reducering av Schweiz till 4-5 kom en helt matchavgörande sjunde omgång med hela fem svenska poäng och segern var klar.

Det känns riktigt bra efter den här segern. Den var en nyckelmatch för att ha en chans att nå page 1-2. Vi har två matcher kvar i grundserien och ser vi till att vinna minst en av dem så borde det vara 1-2 matchen, säger Oskar Eriksson till curling.se.

Page 1-2 som Oskar beskriver är lagens placering inför slutspelet som spelas enligt pagemodellen. Lag med placering 1-2 har en klar fördel efter avslutad grundserie. Vinnaren i Page ½ är klar för final och förloraren får en ny chans att nå final i semifinal 2.

Så här spelas slutspelet:
Lag med placering 1-2 efter avslutad grundserie spelar:
Page ½ (Semifinal 1). Vinnaren till final. Förloraren till semifinal 2.

Lag med placering 3-4 efter avslutad grundserie spelar:
Page ¾ (Kvartsfinal). Vinnare till semifinal 2. Förlorare till bronsmatch.

Semifinal 2: Förlorare Page ½ mot vinnare Page ¾. Förlorare till bronsmatch
Final och bronsmatch

Alla resultat från 13:e och 14:e omgången
Kanada-Japan 10-2
Italien-Schweiz 4-6
Nederländerna-Ryssland 6-4
USA-Tyskland 8-5

Norge-Tyskland 8-7
Kina-USA 2-8
Italien-Skottland 2-6
Schweiz-Sverige 4-10

Grundserien pågår t.o.m torsdag 6 april och sedan väntar slutspel som spelas enligt pagemodellen där ettan och tvåan i tabellen möts i semifinal 1 (page 1/2). Vinnaren i den matchen går direkt till final och förloraren får en ny chans i semifinal 2 mot vinnaren i kvartsfinalen (page 3/4).

Slutspelet inleds lördag 8 april kl 03:00, svensk tid.

Sport | Curling
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in