Majblomman mobiliserar i hela Sverige

Av på 22 april, 2020

I morgon startar Majblommans stora insamling mot barnfattigdom, digitalt. Majblomman förmedlar gärna kontakt till volontärer över hela landet.

23 april startar Majblommans stora insamling mot barnfattigdom, digitalt.

För första gången sedan 1907 samlar barnen in pengar på distans, för att minska risken för smittspridning. Vårens insamling bygger på att så många som möjligt skapar och delar egna insamlingar för Majblomman.

Vi har redan fått respons från hela landet, och konstaterar att det finns intresse för lokala initiativ. Därför förmedlar vi gärna kontakt med våra volontärer, som finns i nära nog varje svensk kommun.

Givetvis är vår generalsekreterare Tove Lindahl Greve också tillgänglig för intervjuer.

– Barnen har alltid varit Majblommans huvudrollsinnehavare. Pengarna de samlar in går till barn i ekonomisk utsatthet, i Sverige. I år får barnen ytterligare en roll: att berätta för vuxna om barnfattigdomen i Sverige och varför det är viktigt att göra något åt den. Alla som skapar och delar en digital insamling motverkar barnfattigdom, och bidrar till att barn får det de har rätt till, säger Tove Lindahl Greve.

På grund av det nya coronaviruset har den 113-åriga traditionen att barn säljer majblommor varje vår skjutits upp till hösten. Samtidigt gör den ekonomiska krisen att behovet av ekonomiskt stöd växer bland barn över hela landet. Majblomman välkomnar därför även företag och privatpersoner till den digitala insamlingen.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Majblommans Riksförbund

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in