Norwegian med passagerarrekord och hög kabinfaktor i juli

Av på 6 augusti, 2018
Arkivbild.

Norwegian satte nytt passagerarrekord i juli. Totalt flög närmare 3,8 miljoner passagerare med bolaget i juli, en ökning med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Det är det högsta antalet passagerare någonsin under en enskild månad. Kabinfaktorn var på solida 93 procent.

Totalt reste 3 796 283 passagerare med Norwegian i juli, 437 718 (13 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 33 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 35 procent. Kabinfaktorn för juli var på 93 procent.

– Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare i Europa, USA, Mellanöstern, Sydamerika och Asien väljer Norwegian när de ska ut och resa. Det är även positivt att trots stor kapacitetsökning fyller vi planen bra över hela linjenätet. Kapacitetstillväxten är fortfarande hög men i enlighet med vår strategi kommer den att avta något jämfört med tidigare månader. Efter en lång period med stark tillväxt kommer vi framöver kunna skörda det vi har sått, något som gynnar våra kunder, anställda och aktieägare, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten var på 67,9 procent och påverkades kraftigt av omfattande flygledarstrejker i Europa.

I juli utsågs Norwegian för fjärde året i rad till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer och till Europas bästa lågprisbolag för sjätte året i rad av erkända SkyTrax.

Ekonomi | Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in