Nya bidrag till länet för Skapande skola

Av på 21 maj, 2020

Kulturrådet har fördelat totalt 180 miljoner kronor för kulturinsatser i förskolor och skolor tillsammans med professionella kulturaktörer för nästa läsår. Lindesbergs kommunala skolor får 330.000 kronor, Löa skola får 30.500 kronor och Pilkrogs skola får 30.000 kronor för projekt som handlar om barns eget skapande och konstnärlig fördjupning.

257 kommunala huvudmän och 129 fristående huvudmän delar i år på bidraget Skapande skola. Ytterligare cirka 195 fristående skolor ingår i de kommunala huvudmännens ansökningar.

”Det är glädjande att se så många exempel på hur barn och elever i hela landet får ökade möjligheter till eget skapande. Samtidigt medverkar projekten genom fördjupningen i olika konst- och kulturuttryck till nya arbetssätt i skolan”, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin i ett pressmeddelande.

För tolfte året fördelar vi pengar till landets kommunala och fristående skolor via deras huvudmän. Flera mindre kommuner som inte sökt de senaste åren har återkommit. Konkurrensen har ökat eftersom förskolan från och med i år söker på samma villkor som grundskolan. Fler huvudmän har inkluderat både grundskolan och förskolan i sina ansökningar, vilket lett till en ökning av det totala sökta beloppet.

Bidrag till Skapande skola i Örebro län kommande läsår:

Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in