Örebro Hockey förnedrat i Behrn Arena

By on 25 januari, 2018

Örebro Hockey tog emot Malmö Redhawks i Svenska Hockeyligans 39 omgång i Behrn Arena, Örebro Har imponerat i hemmaspelet på slutet och de har tagit poäng i sju av åtta matcher. Sist Örebro och Malmö i början av december så vann Malmö på övertid, och inte var det Örebro kväll det här inte.

Första perioden började Örebro bra och Jere Sallinen kunde ge laget en 1-0 ledning, därefter tappade de en aning och Malmö kunde jobba sig in i perioden och kunde kvittera med en man mer på banan, bortalaget gick upp ledning 2-1 även det i överläge.
Skottstatistik Örebro 19 – Malmö 10
Perioden 2-1 till Malmö, matchen 2-1 till Malmö

Inför den andra perioden bytte Örebro målvakt och in kom Isak Mantler istället för Axel Brag, Brage utgick på grunda av magsjukdom. Det var Malmö som var det helt klart bästa laget i den andra perioden och som visade det genom att göra två mål innan signalen ljöd, det var pinsamt ineffektivt Örebro som inte fick mycket till utdelning.
Skottstatistik Örebro 11 – Malmö 10
Perioden 2-0 till Malmö, matchen 4-1 till Malmö

Tredje perioden gick inte Örebros väg och Malmö kunde kliva upp för att ta tag i matchen, spelet var som i den andra tätt, inga ytor och Örebro hängde inte riktigt med. Gästerna var starkast och utökade sin ledning med två mål, noterbart var att inhopparen Isak Mantler gjorde en kanonräddning då han tog den med plockhandsken.

Sammanfattat så gjorde Örebro en hyfsat ok första period, men det var gästerna som var mer skärpta och kunde utnyttja chanserna bäst. Starkast var Malmö som efter Örebros ledningsmål visade mest vilja och jobbade in sig i matchen och kunde även ta över den i slutet på första.

Det fina spelet för bortalaget fortsatte i den andra perioden där Malmö mer eller mindre tog över spelet fram till mitten av perioden, något som speglade av sig i att MIF gjorde 3-1 i början och även 4-1 i slutet av den andra. Örebro visade upp ett riktigt pinsamt ineffektivt spel fick trots power play i nästan fyra minuter inte till något över huvudtaget. Inför den andra perioden bytte Örebro målvakt och in kom Isak Mantler istället för Axel Brag, Brage utgick på grund av magsjukdom.

Sista perioden blev till en riktigt illa genomförd del från hemmalagets sida, Malmö var trots det röriga spelet det mest organiserat och är man det är det enkelt att möta en hönsgård som Örebro. Visst fick Örebro ett par skott på mål, men inget som var riktigt farligt. Trots sex insläppta mål var Isak Mantler riktigt bra, det är inte lätt när man inte har något försvar att tala om. Även Marcus Weinstock visade att han ville mer än de andra i laget, det finns en viss förståelse varför andra lag är intresserade av honom.

Det ska bli spännande att se hur Niklas Sundblad tänker lösa det här, kanske med mer skridskoåkning och ännu mer hårt jobb som han upprepar likt en papegoja. Det kanske är dags att titta på lite andra lösningar, vad sägs om att ändra på vissa saker i både spel som formationer, för de andra lagen i SHL åker också skridsko mycket och jobbar också stenhårt under matcherna.

Laget närmast under Örebro, jagande Mora förlorade borta mot Växjö och det är fortsatt åtta poäng ner till strecket för ÖHK. I nästa omgång väntar Färjestad borta redan på lördag 27 januari.