Travsporten stöttar åter Mustaschkampen

Av på 29 oktober, 2017
Kenneth Haugstad och Roger Walmann

För tredje året i rad är Svensk Travsport med som huvudsamarbetspartner till Mustaschkampen och hela travsporten bidrar till årets insamling.

– För oss är Mustaschkampen ett väldigt passande initiativ att stötta i och med att många av såväl våra aktiva som vår publik ingår i deras primära målgrupp, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport. 

Travsportens satsning i år består, förutom informationsspridning till alla som ingår i riskgruppen, av tre större delar; en gemensam insamlingssida för hela travsporten (länk finns nedan), aktiviteter vid V75-tävlingarna på Sundbyholm (11/11) och Solvalla (25/11) samt auktioner på Tradera där alla intäkter går direkt till travsportens insamling till Mustaschkampen 2017. Auktionsobjekten har skänkts av landets travbanor och av ATG och Svensk Travsport. Exempel på objekt är biljetter till Breeders’ Crown-festen i Eskilstuna, VIP-biljetter till Karlshamn inklusive en övernattning en trerättersmiddag vid Visby Travfest och en rundvandring på Stora Alby med Stig H Johansson och Vinnie. Auktionerna kommer att släppas under hela månaden. 

Liksom i fjol har en Mustaschkampendress och – hjälm tagits fram. Dessa kommer under hela november att bäras av Kenneth Haugstad (till vänster), till vardags försteman hos Roger Walmann (till höger). Även Roger kommer att synas iklädd Mustaschkampens logga under månaden. Dressen och hjälmen kommer att auktioneras ut under tävlingarna på Solvalla 25 november.

På Sundbyholm och Solvalla kommer lokala föreningar från Prostatacancerförbundet att finnas på plats för att informera om både provtagning och mäns hälsa rent generellt. Under tävlingarna kommer Mustaschkampen att uppmärksammas och kanske kan en och annan mustasch synas på de aktiva.

Länkar
Travsportens insamlingssida »

Traderaauktionerna »

Sport | Häst
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in