​Nästa generations medarbetare vill kunna jobba från hemmet

By on 18 januari, 2018

Att jobba från sängen låter kanske som en dröm, men är redan verklighet för några, även om just sängen kanske inte är den mest optimala platsen för ett möte kan man se en växande efterfrågan bland ungdomar att kunna vara mer flexibel i sitt arbete och inte tvingas vara bunden till det fysiska kontoret fem dagar i veckan.

Möjligheten att kunna jobba hemifrån, från ett café eller på tåget är något som blir allt vanligare i vårt digitaliserade samhälle. Enligt en undersökning som företaget Fuze tagit fram ställer allt fler ungdomar högre krav på just teknologi som möjliggör arbete hemifrån eller någonstans utanför kontoret.

Idag vill ungdomar i stor utsträckning fortsätta att jobba i team med sina kollegor och ha möjligheten att kommunicera face-to-face. Det ställer naturligtvis krav på att företag kan erbjuda ny teknologi i form av uppdaterade IT-verktyg, som exempelvis stödjer video, chatt och live stream-funktioner. Allt för att locka ungdomarna när de står inför valet av sin framtida arbetsplats.

Den uppdaterade teknologin är nyckelfaktorn som ungdomarna sätter högt värde på. De enheter, appar och mjukvaror som efterfrågas ska även göra det möjligt för medarbetarna att slippa långa resor och pendling till arbetet när de egentligen inte behöver infinna sig fysiskt på kontoret fem dagar i veckan. Möten som lika gärna kan tas hemifrån skapar även bättre förutsättningar för en bra och hälsosam balans mellan arbete och fritid. Hela 78% av ungdomarna vill ha möjligheten att jobba hemifrån och det ser ut som att det finns en växande frustration om hemarbete inte är en vanligt förekommande möjlighet.

Att vara flexibel i sitt arbete är det inte bara ungdomar som efterfrågar. Bland de vuxna medarbetarna i undersökningen, kan man se att 37% vill jobba hemifrån, medan 49% skulle vilja jobba hemifrån men inte kan göra det, eller av andra anledningar väljer att inte göra det.

Statistik: härifrån vill ungdomarna helst jobba

  • 78% Hemifrån
  • 57% Kontoret
  • 48% Sängen
  • 39% Café
  • 38% Stranden

Rapporten har skickats ut till 5000 arbetstagare i Europa och 2500 personer som tillhör ”The App Generation” (ungdomar i åldrarna 15 till och med 18 år) Man täcker Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Norden och Storbritannien – och den undersöker:

* The App Generations förväntningar på arbetsplatsen och verkligheten

* Hur etablerade arbetstagare känner inför arbetsplatsens teknologier

* Hur och var anställda i alla åldrar vill arbeta

* Påverkan på ”The App Generation” på den framtida arbetsplatsen

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login