Dags att kolla till din tjänstepension och dina intjänade pengar

By on 22 februari, 2024
Bild: SPV - Statens tjänstepensionsverk

Titta till din tjänstepension, och se hur mycket pengar du har tjänat in. Den viktiga uppmaningen landar nu hos drygt 650 000 av SPV:s kunder, och en hjälpande knack på axeln uppskattas av kunderna.

Därför satsar SPV också på nya sätt att påminna om tjänstepensionen.

Vid den här tiden på året skickar SPV ut årsbeskedet om tjänstepensionen från statlig anställning. Drygt 650 000 av SPV:s kunder får med start den 21 februari, ett digitalt meddelande eller ett vykort med en uppmaning att kolla till sin tjänstepension och de pengar de hittills har tjänat in.

Förutom att presentera uppdaterade uppgifter för kunderna, är utskicket också en bidragande del i att öka medvetenheten om tjänstepensionen.

– Tjänstepensionen är en allt viktigare del i den totala pensionen. Därför är det extra bra att kolla delarna i sin tjänstepension och bli medveten om hur mycket man tjänar in till dem. Som statligt anställd kan det totalt handla om flera tusen kronor i månaden, säger Christina Lindh, kommunikatör på SPV.

Knack på axeln blir nu en löpande aktivitet

Under de två senaste åren, har SPV gjort en riktad insats i samband med årsbeskedet. Omkring 10 000 personer över 67 år fick vid varje år ett särskilt anpassat utskick, en påminnelse om att de hade pengar hos SPV som de inte tagit ut. Den här påminnelsen var uppskattad av kunderna och gjorde nytta, antalet ansökningar om den delen av tjänstepensionen ökade markant.

Och nu går jobbet vidare utifrån de insikterna.

– Vi fick ett så bra utfall av de tidigare påminnelserna att vi nu gör det till en löpande aktivitet. Förutom det vanliga årsbeskedet kommer våra kunder dessutom att få en slags knack på axeln från att de fyller 67 år. Har de pengar kvar hos oss då, uppmärksammar vi dem om det och hur de gör för att ta ut den delen, säger Christina Lindh.

Ekonomi
Örebronyheter

Källa: SPV – Statens tjänstepensionsverk

You must be logged in to post a comment Login