59 miljoner till arbetet för kvinnors rättigheter i Liberia

By on 3 december, 2021

Förra veckan undertecknade Kvinna till Kvinna och SIDA ett nytt avtal värt 59 miljoner SEK för att ytterligare stärka kvinnors rättigheter i Liberia. Projektet “The Promotion of Women’s Empowerment and Rights in Liberia” (POWER) pågår 2022 – 2025 och kommer att bidra till en mer kraftfull och inkluderande kvinnorättsrörelse i landet.

Huvudsyftet med projektet är att arbetet för kvinnors och flickors rättigheter och ökade makt i Liberia ska bli mer strategiskt och effektivt. Det ska i förlängningen leda till kvinnors meningsfulla deltagande i samhället och i beslutsfattande sammanhang.

– Vi närmar oss val i Liberia och vi kommer att fokusera på att kvinnor inte bara ska komma in i rikspolitiken utan också väljas in i större utsträckning i lokalpolitiken, säger Aisha Lai, Kvinna till Kvinnas kontorschef i Liberia.

Att intensifiera arbetet mot våld mot kvinnor i Liberia är ett annat mål med projektet. Nivån av våld och sexuellt våld mot kvinnor är mycket hög i landet. En förbättrad tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa för kvinnor och flickor är ett annat mål.

– Vi kommer genom det här projektet också att ha ett nytt fokus för att stärka kvinnor ekonomiskt, genom att samarbeta mer med den privata sektorn, säger Aisha Lai.

Arbetet med det nya projektet kommer att ske via Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i Liberia.

Världen | Liberia
Örebronyheter

Källa: Kvinna till Kvinna

You must be logged in to post a comment Login