5G en katalysator för framtida möjligheter

Av på 4 oktober, 2020

Under evenemanget Huawei Connect 2020, 23-26 september samlades experter, partners och kunder för att presenterar strategier och nyheter inom teknikområdet.

I år, då 5G har rullats ut i större skala över hela världen har fem tekniska domäner; Connectivity, Computing, Cloud, AI och Applications knutits ihop för att skapa stora framtida möjligheter. Därför är fokus för årets Huawei Connect ”att skapa nytt värde med synergi över fem tekniska domäner”. Årets fokus var också temat för konferensens inledande presentation av Guo Ping, Huaweis roterande ordförande.

Under sin presentation berättade Guo Ping om Huaweis branschledande teknik för smarta företag, campus och städer. Huawei tillhandahåller specifika lösningar som skapar värde för myndigheter, organisationer och företag via deras affärssystem.

Guo Ping berättade avslutningsvis att Huawei kommer att fortsätta investera i dessa fem tekniska domäner; Connectivity, Computing, Cloud, AI och Applications.

Shenzhen och Huawei introducerar Shenzhen Intelligent Twins
Shenzhen Intelligent Twins syftar till att bygga ett integrerat djupinlärningssystem för stadsomfattande samordning, vilket möjliggör en smart stad som är lyhörd, medveten, utvecklingsbar och samtidigt inte känns främmande.

Med data som grund kommer Shenzhen Intelligent Twins att utnyttja tekniker som 5G, Cloud Computing, IoT, Big data, AI och Blockchain för att bygga ett intelligent system för tjänstenätverk, tillämpningar, intelligent nav, datainteraktionssystem och intelligent infrastruktur. Resultatet blir ett integrerat, datadrivet djupt inlärningssystem för stadsomfattande samordning, vilket sätter standarden för Digital China. Framöver kommer Huawei att arbeta med företag för att bygga den verkligt smarta staden, vilket ger det helt smarta samhällets fördelar till människor, företag och organisationer.

Hittills har Huawei och företagets partners genomfört Intelligent Twins i mer än 600 projekt och utvecklat Intelligent Twins till industrier, statliga- och offentliga verksamheter, energi-, ekonomi- och transportsektorn, hälso- och sjukvård och vetenskaplig forskning. AI-tekniker har använts i 11 stora affärsprocesser inom Huawei och tillämpats i 200 scenarier, inklusive FoU, tillverkning, försäljning och leverans.

– Årets Huawei Connect visade tydligare än någonsin hur 5G-tekniken är en katalysator för att skapa mervärde ur andra tekniker som till exempel AI och molnet, säger David Liu, vd Norden och Baltikum Huawei. Kombinationen av dessa olika tekniker tillsammans med rätt hårdvara och tillämpningar är det som kommer att ligga till grund för framtidens smarta samhällen, säger han.

Världen
Örebronyheter

Källa: Huawei

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in