Adidas presenterar nya svenska VM-tröjan

Av på 13 november, 2013

Inför de kommande playoff-matcherna mot Portugal lanserar adidas idag den nya svenska landslagströjan. Som stolt produktleverantör till SvFF visar man idag upp tröjan som vid avancemang blir den landslaget kommer att spela i på VM 2014 i Brasilien. Den nya tröjan är inspirerad av den ikoniska landslagströjan som tog Sverige till ett VM-brons 1994. Designen återspeglar också den stolthet som både spelare och svenska fans känner inför det svenska landslaget.

Inför de avgörande matcherna mot Portugal den 15 respektive 19 november hoppas adidas, spelarna, fansen och SvFF på en svensk insats som tar det svenska landslaget till VM.

– VM-tröjan är den tyngsta symbolen för Sverige och det svenska landslaget. Vi har flera gånger sett hur viktigt det svenska supporterstödet är för landslaget och nu gäller det att både spelare och alla fans drar på sig svenska landslagströjan med stolthet för att tillsammans göra VM 2014 blågult, vi vet att det gör skillnad, säger Brian Grevy, VD adidas Norden.

– Att ta på sig nya VM-tröjan är en del av förberedelsen inför ett stort mästerskap, känslan av stolthet, allvar och förväntan. Jag tycker den nya tröjan är fin och känns fantastiskt skön att spela i, säger Johan Elmander.

Med sina röda detaljer och en retrodesign med ett modernt uttryck hyllar den nya svenska landslagströjan den svenska bronsbragden från VM 1994 samt anknyter till röda färgerna i SvFF-skölden. Tröjan är klassiskt gul och blå, och designen är detaljrik med svenska flaggan på ärmen, signering i nacken och på baksidan syns en rand som symboliserar Brasiliens livsåskådning, en detalj som är synlig på alla adidas landslag i VM.

Tröjan har den bästa teknologin från adidas adizero och med en vikt på under 100 g är det den lättaste tröjan någonsin.

Den nya VM-tröjan går att köpa exklusivt på Intersport, AIK shop vid Friends, adidas egna butiker samt på adidas webshop adidas.se/shop från 14 november till 31 december. Därefter kommer den att säljas i utvalda sportbutiker. Rekommenderat pris är 700 SEK.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in