Andraplats i världscupen för Oskar Elofsson

By on 16 december, 2018
Foto: Ludvig Fjällström

På söndagen fortsatte världscuptävlingarna i Thaiwoo, Kina, där Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club tog sin första världscuppall i sin femte världscupstart i karriären.

Dag nummer två på världscupen i Thaiwoo var det parallellpuckeltävling där de sex svenska åkarna skulle göra upp i säsongens första parallelltävling, och bäst gick det för Oskar som fullständigt åkte ifrån motståndet hela vägen till final.

I semifinal åkte Oskar ifrån den notoriskt snabbe regerande världsmästaren Ikuma Horishima från Japan, och därmed var dagens bäste svensk klar för final.

Jag lyckades hålla ihop åkningen fullt ut och jag gav inte upp. Att slå ut Horishima i semin känns helt sjukt. Jag ville ge honom en match och det gjorde jag ju, säger Oskar.

Väl i final ställdes Oskar mot kanadensiska Mikaël Kingsbury som tyvärr blev för svår för Oskar, men han säkrade ändå karriärens första pallplats i världscupen.

– Jag ville bara åka och ha kul idag. Det här trodde jag verkligen inte i morse. Jag fick till åkningen, hoppen satt och farten satt bra. Idag tror jag att farten hade mycket att göra med att det gick så bra. Att komma två känns helt jävla otroligt, säger Oskar efter prisceremonin.

Det blev ett nytt karriärsbästa resultat efter att tidigare haft en 17:e plats som bäst från franska Megève förra säsongen, och med det klev Oskar upp till en 9:e plats i den totala cupen.

På vägen till final ställdes Oskar mot lagkamraten Walter Wallberg, Åre SLK, i kvartsfinal, där Walter slogs ut efter ett väldigt snabbt åk av Oskar.

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, slogs ut i 8-delsfinal, Ludvig Fjällström, Åre SLK, slogs ut mot lagkamraten Felix i 16-delsfinal. Även Loke Nilsson, Åre SLK, och Albin Holmgren, Åre SLK, slogs ut i 16-delsfinal.

– Det är verkligen inget dåligt lag det här. Det var en otroligt bra dag. Det är klart att det var en liten överraskning med Oskar som tar andraplatsen, men hans främsta åk var nog i semifinalen mot Horishima som han slog ut totalt. Sen final mot Kingsbury där Oskar inte riktigt kom hela vägen ner men det är ändå fantastiskt bra att komma tvåa. Även Walter åkte riktigt bra idag, sen hade vi otur att Oskar och Walter fick mötas i kvarten där Oskar körde riktigt fort och vann mycket på det. Vi har ett riktigt bra lag och de är på gång allihopa, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Nästa världscuptävling är 12 januari i Calgary, Kanada.

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login