Angelica Augustsson vann Volkswagen Grand Prix

Av på 14 november, 2013

Angelica Augustsson gjorde sig mödan att resan från tyska Frankfurt till Volkswagen-Grand Prix-finalen på Flyinge på onsdagskvällen. Det var det värt. Hon red hem 200 000 kronor med egensinniga stoet Mic Mac du Tillard.

– Det här är som en riktigt bra internationell tävling, berömde hon efter segern. Hon gjorde en suverän omhoppning med alltid lika snabba Mic Mac du Tillard, hennes EM-häst. Angelica Augustsson analyserade bana, inramning och motstånd.

Ett fullsatt ridhus, 2 300 personer jublade över ritterna och hyllade pristagarna. Flyinge och Hästsportklubben hade lyckats igen. – Super, toppen för sporten, kommenterade Henk Nooren, holländaren som tränar det svenska laget. Svenske förbundskapten Sylve Söderstrand såg väldigt belåten ut hela kvällen. Han gladdes över både Angelicas insats och över tvåan Stephanie Holmén som red så suveränt med Thriller.

22-åriga Stephanie Holmén är höstens utropstecken. Hon rider åt Lisen Bratt Fredricson och det har gått otroligt fort att hitta rätt på Lisens välutbildade hästar. – Jag såg det som en seger. Jag har aldrig räknat med att kunna utmana Angelica och Mic Mac, sa hon och log med hela ansiktet. Stephanie Holmén är nu inkvalad för att rida under Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe.

Så även trean Helena Persson som bor nästgårds intill Ericsson Globe i Västerhaninge. Hon har en otrolig svit i årets delfinaler, fyra, trea, tvåa, trea och nu trea i finalen av Volkswagen Grand Prix. – Ungdomarna har ingen respekt för oss äldre, sa hon med en suck, men var ändå helt nöjd med sin kväll. – Bonzai H är inte så snabb.

Hela det svenska EM-laget i hoppning som tog brons i Herning, Danmark, fanns på plats och fick sin hyllning på svensk mark. – Det här är riktigt bra för svensk hoppsport, menade Rolf-Göran Bengtsson, EM-fyra i augusti. Han är ju bygdens son och har en speciell plats i publikens hjärta. Ett tidsfel med franska hästen Quedge Deene stoppade Rolf-Göran från att rida om segern.

Volkswagens vd Sten Forsberg var på plats och var så glad över arrangemanget. – Vi lärde oss under fjolåret. Nu har det varit fyra fina deltävlingar med hög stämning och hög klass på alla platser. Finalen här på Flyinge var perfekt. Han fick medhåll av Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg. – Det här är verkligen bra för svensk ridsport. Flyinges vd Marianne Lilja Wittbom andades också ut efter sex intensiva tävlingsdagar. – Tack till alla som ställt upp för att genomföra det här, sa hon var stolt över Flyinges fina anda.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in