Askersundsbostäder yrkar en procent i hyreshöjning

Av på 27 november, 2018

Askersundsbostäder har yrkat på en procent i hyreshöjning för 2019, de senaste fyra åren har hyreshöjningarna hamnat under en procent i Askersund och nu finns det goda chanser till att det blir ett femte år med höjning under en procent. Förra året blev resultatet av hyresförhandlingen 0,85% och året innan 0,65 %.

– Det är ungefär samma läge i år som det har varit de senaste åren så är det är väl rimligt att anta att hyreshöjningen kommer att hamna på ungefär samma nivå, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson. Det finns naturligtvis kostnadsökningar på driftsidan men det vägs upp av den låga räntenivån.

I de kommande hyresförhandlingarna förhandlas en procentuell hyreshöjning fram men det kommer också att föras diskussioner om underhåll och boendekvalitet. Samtidigt ska förhandlingarna tillgodose att bostadsbolagen har resurser att utveckla sina bostadsområden och tillskapa nya lägenheter.

– Det är många bedömningar som ska göras. Vi vill naturligtvis ha en låg hyresökning i år men även kommande år. Det är också viktigt att hyresgästerna får bra underhåll och god kvalitet i sitt boende. Samtidigt är det glädjande att Askersundsbostäder trots stora åtagande mot hyresgästerna kan komma med ett rimligt krav inför årets förhandling, avslutar Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson

Länet | Askersund
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in