Att gå omkring med smärta kan påverka omgivningen negativt

By on 29 juni, 2018

Nästan hälften av svenskarna upplever att gå omkring med smärta kan påverka deras omgivning negativt.

Smärta kan uppstå plötsligt eller vara över en tid. Det kan till exempel vara huvudvärk, muskelvärk eller ryggvärk. Enligt en Novus-undersökning på uppdrag av Ipren framkommer att nästan hälften av svenskarna (47%) upplever att gå omkring med obehandlad smärta gör att de kan påverka sin omgivning negativt.

Undersökningen visar även att denna upplevelse ökar hos de som oftare har ont. Av de som har ont mer sällan instämmer närmare en tredjedel (30%) i att obehandlad smärta påverkar omgivningen negativt. Och av de som lider av kroppssmärta varje vecka anser över hälften (56%) att det påverkar människor runtomkring dem på ett dåligt sätt.

Skillnad mellan kvinnor och män Det är skillnad mellan kvinnor och män gällande denna uppfattning om hur obehandlad smärta kan påverka omgivningen. Av männen uppger 42% att de påverkar omgivningen negativt och för kvinnorna är samma siffra 53%.


Behandlingstips….

Det finns många olika behandlingsmetoder som kan hjälpa till att lindra smärta, till exempel:

 

  • fysisk aktivitet
  • avslappning och massage
  • värme eller kyla
  • smärtstillande läkemedel.

 

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av Ipren under 17–23 maj 2018. Totalt 1 020 webbintervjuer genomfördes i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel bland ett riksrepresentativt urval av personer i åldern 18–79 år.

You must be logged in to post a comment Login