Bästa emojis att använda i din dejtingprofil – och de du bör undvika

Av på 13 mars, 2021

Dejtar du via en dejting-app? Då har du säkert funderat över vilka emojis du ska använda i din profil. Eller kanske undrat över innebörden i vad du tror är ett flirtigt meddelande. Happn listar nu emojis i dejtingsammanhang som är tummen upp – och vilka som är tummen ner.

En bild må vara värt tusen ord. Men rätt smiley vid rätt tillfälle är värt mer. Inte minst när det kommer till dejting. Emojis adderar personlighet och stämning till dina meddelanden och är perfekta att använda för att flirta. Dessutom förtydligar de det du skriver och känner. För det mesta. Det finns ingen universell översättning för vad varje emoji har för andramening. Det kan variera beroende på kontext. Happn tipsar därför om vilka emojis du bör använda, och vilka du gör bäst i att undvika, när du dejtar.

Emojis att undvika

Det kanske är uppenbart, men better safe than sorry. Dina vänner kanske tycket att det är roligt, men din framtida dejt kanske inte känner på samma sätt. Vi är ledsna, men bajs-emojins tid är ute. Vila i frid.

 

Ring-emojin antyder att du redan tänker på giftemål,kanske till och med barn. Det är självklart bra att vara tydlig med sina mål men för att inte skrämma iväg eventuella friare kan just denna emoji väntas med.

 

Varning! Använd inte denna emoji om du vill förmedla att du är glad. Denna smiley framstår enbart som passivt aggressiv och bör användas med försiktighet.

 

Är du en skojig typ? Just denna emoji kanske kan signalera något annat. Ett varningstecken för galenskaper. Alla har clown-stunder i livet, men låt oss undvika att avslöja oss redan i profilen.

 

Behöver vi verkligen förklara?

 

Emojis att använda

Denna kombination av emojis är mer effektiv än en ensam smiley. Kombinationen är flirtig, på ett mystiskt sätt.

 

Det blir inte mer tydligt än detta. Det är ett mer aggressivt sätt att flirta på, men det skadar inte att vara tydlig ibland.

 

En perfekt öppning för någon att bjuda dig på ett glas vin och dans. Om det inte blir en dejt är det en enkel start på en konversation (Vinglas-emojin är även den mest använda emojin på svenska

profiler!)

Hjärtögon-emojin i kombination med två hjärtan används för att uttrycka intresse. Det är ett roligt och flirtigt alternativ till den kyssande emojin. Obs. använd den sparsamt!

 

Denna emoji kan användas både sarkastiskt och flirtigt, förslagsvis efter en flirtig text.

 

Om happn
Happn är en av de ledande internationella dejtingapparna som erbjuder ett unikt koncept med geolokalisering i realtid. Eftersom allt börjar i det verkliga livet gör happn det möjligt för användare att hitta människor de korsat vägar med i vardagen. Alla har någon gång upplevt känslan av ögonkontakt som skapat avtryck. Det kan hända på gatan,i baren, på jobbet eller under en utekväll. Med happn har du möjlighet att hitta människorna du passerat. 

Happn fungerar som en mötesplats i en tid då livspusslet och nya sociala vanor gör det svårare att träffa nya människor och närma sig okända personer. Happn grundades i Paris 2014 och har idag mer än 100 miljoner
registrerade användare runt om i världen med fler än 550 000 användare i Sverige. Happn kan laddas ner i App Store och via Google Play.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa: happn

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in