Begränsad framkomlighet på Nygatan vid byte av vattenledning

By on 20 maj, 2021
Arkivbild

Örebro kommun kommer byta ut en gammal vattenledning på Nygatan, mellan Fabriksgatan och Kyrkogatan i centrala Örebro. Arbetet påbörjas preliminärt vecka 21 och förväntas pågå i tre veckor. Framkomligheten i området kommer påverkas och vattnet kommer att behöva stängas av vid några tillfällen.

Totalt kommer fyra schakt att grävas: ett i korsningen mellan Nygatan och Fabriksgatan, ett i korsningen mellan Nygatan och Kyrkogatan och två på Nygatan mellan dessa korsningar. Örebro kommun använder en metod som kallas rörspräckning under detta arbete, det innebär att hela ledningen inte behöver gräva fram.

Arbetet med att byta ut vattenledningen på Nygatan samordnas med gatuarbetet i området kring Kulturkvarteret. Arbetet påbörjas preliminärt vecka 21 och beräknas pågå i ungefär tre veckor.

Begränsad framkomlighet

Framkomligheten påverkas under arbetet med att byta ut vattenledningen. Området kommer att vara inhägnat för att skapa en säker miljö, för såväl förbipasserande som personalen som utför arbetet. Örebro kommun uppmanar alla att respektera avspärrningarna och följa trafikhänvisningarna. Det kommer att vara mycket arbetsmaterial och arbetsmaskiner i området.

Avstängning av vattnet

Vid några tillfällen behöver vattnet stängas av. Örebro kommun skickar då ut sms-meddelanden till alla berörda innan vattnet stängs av.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro  kommun

You must be logged in to post a comment Login