Beslut om Präst, Herrgård och Grevé gynnar konsumenter och bönder

By on 20 januari, 2020
Ostarna Präst, Herrgård och Grevé från Skånemejerier är alltid tillverkade av svensk mjölk från sydsvenska bönder.

Nu kan alla som värnar om ost tillverkad i Skåne andas ut. Skånemejerier välkomnar Patent- och marknadsdomstolens beslut som underlättar en sund konkurrens på den svenska ostmarknaden.

– Vi välkomnar Patent- och marknadsdomstolens beslut. Vi är självklart nöjda över möjligheten att fortsätta tillverka Präst-, Herrgård- och Grevéost på likvärdiga villkor, vilket gynnar inte bara konsumenter och våra kunder utan även de bönder som levererar till oss, säger José Antonio Lalanda, VD för Skånemejerier AB.

Det är nu klart att företagen, som överklagade Konkurrensverkets beslut att förbjuda en företagskoncentration som skulle ge dem kontroll över de tre ostmärkena, inte har lyckats i Patent- och marknadsdomstolen. Det finns nu förutsättningar för att också sydsvenska bönder kan fortsätta leverera mjölk till de tre ostarna, att alla nuvarande tillverkare får fortsätta att producera dem som tidigare samt att dagligvaruhandeln även i framtiden kommer att kunna välja mellan olika leverantörer.

– Nu kommer vi, precis som tidigare, att fortsätta tillverka de tre ostarna helt på svensk mjölk vid vårt ysteri i Kristianstad. Närmare 20 procent av Skånemejeriers mjölkråvara går i dag till ostproduktion av Präst, Herrgård och Grevé. Tillsammans med Sveriges bönder och osttillverkare vill vi fortsätta vara en del av det levande kulturarvet, säger José Antonio Lalanda.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Skånemejerier

You must be logged in to post a comment Login