BIK Karlskoga föll i första åttondelsfinalen

By on 11 mars, 2024

Under måndagskvällen var det dags för BIK Karlskoga att spela den första åttondelsfinalen borta mot Kalmar HC i Hockeyallsvenskans slutspel.

Karlskoga klev in i åttondelsfinalen med den näst bästa formkurvan över de 25 senaste matcherna. Kalmar förlorade senast mot Djurgården men man hade spelat bra mot Karlskoga under säsongen. Åttondelsfinalen spelas om bäst av tre matcher.

Den första perioden blev en jämn och lite nervös historia där båda lagen gasade på bra, men där det ändå inte blev farligt särskiljt många gånger. Det var Kalmar som kom ut bäst men där Karlskoga sakta tog över matchen och slutade första perioden på topp. Perioden slutade dock 0-0.

I den andra perioden var det mer Karlskoga som förde spelet och även om Kalmar hade en hel del spel i offensiv zon så lyckades bortalaget hålla dem ut efter sargerna. I den 31 minuten kunde också Karlskoga ta ledningen och efter ett misstag från Kalmar kunde Eskild Bakke Olsen sätta 0-1. Resten av perioden jagade Kalmar kvittering men den slutade 1-0 till Karlskoga.

Kalmar kom ut hårt i den tredje perioden och kunde efter 33 sekunder kvittera 1-1. Nu hade Kalmar tänt på alla cylindrar och skapade chanser, och i den 53 minuten kunde hemmalaget ta ledningen för första gången i matchen 2-1. Efter målet var det Karlskoga som jagade kvittering och i den 59 tog bortalaget ut målvakten, men bara nio sekunder senare kunde Kalmar utöka sin ledning till 3-1 efter mål i tomt mål. Karlskoga fortsatte att jaga och med 51 sekunder kvar av matchen kunde Henrik Larsson reducera 3-2. Bortalaget fortsatte att trycka på men när tekningen flyttades till mittzon med fem sekunder kvar av perioden så var det kört. Kalmar vann matchen med 3-2.

Jag tycker att Karlskoga kändes lite nervösa vilket man framför allt kunde se i den första perioden, den andra perioden får man godkänt men inte mer. Vad som hände i den tredje perioden hoppas jag att laget kan komma fram till innan onsdag för så mycket får man inte tappa. Vist växlar Kalmar upp men inte kändes det som om Karlskoga direkt gick på överväxeln.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 13 mars, åttondelsfinal nummer två mot Kalmar HC.