BIK Karlskoga förlorade i förlängning mot hungrigt IK Pantern

By on 24 oktober, 2018

BIK Karlskoga tog under onsdagskvällen emot IK Pantern hemma i Nobelhallen för den 12 omgången av hockeyallsvenskan.

Karlskoga som inte förlorat under ordinarie tid i Nobelhallen var nu i princip skadefria med endast Viktor Lang borta på grund av sjukdom. Pantern kom från tre raka segrar där man senast besegrade Modo med 4 – 1, dock saknar man Valtteri Ilomäki och Nicklas Jadeland som båda drog på sig matchstraff i Modo matchen och var avstängda denna match.

Första perioden startade båda lagen med att ligga på och 1.30 blev Jacob Lundegård utvisad för Karlskoga och Pantern fick spela i numerärt överläge. Karlskoga klarade av denna utvisning, de är ju ett av ligans bästa lag i boxplay. I 7 minuten lyckades Pantern etablera spel i Karlskogas zon men Karlskoga försvarade sig väl. 8.22 lyckas Jesper Kokkonen bryta in framför Panterns mål och sprätta in 1 – 0 för Karlskoga. Efter målet fick Karlskoga lite mer energi och pressade Pantern lite mer än tidigare, men Pantern kom till baks och spelet blev väldigt öppet med chanser för båda lagen. Karlskoga började i den 12 minuten sakta ta över spelet och nu följde en lång sekvens då det var väldigt mycket Karlskoga, Pantern var uppe på några räder och under en av dem och efter en tekning i Karlskogas zon 16.29 så slog Oliver Larsen in kvitteringen till 1 – 1 för Pantern. Karlskoga jobbade nu på framåt för att återta ledningen. En jämn period där Pantern framför allt sköt fler skott.

Första perioden 1 – 1, matchen 1 – 1.

Andra perioden satte Karlskoga fart från start och 1.32 fick Jonatan Harju lite turligt med sig pucken och satt 2 – 1 och ledning för Karlskoga. Efter målet ökade intensiteten och Pantern fick upp tempot ordentligt med några fina chanser som resultat. Men Karlskoga kom till baks och spelet böljade nu fram och åter, 6.43 får Pantern Lukas Klarström utvisad och Karlskoga fick spela powerplay. Karlskoga som är ett av ligans sämsta lag i powerplay fick denna gång ändå till ett någorlunda uppställt spel dock utan mål. Efter powerplayet fortsatte dock Karlskoga att trycka på och 9.37 satte Gustaf Franzén 3 – 1 till Karlskoga. Nu blev det powerbreak och jag vet inte vad Panterns tränare sa till sitt lag men det satte full fart efter det och skapade några farliga chanser. 13.06 blir Valentin Pilet utvisad för Pantern och Karlskoga fick åter chansen att spela i numerärt överläge. Karlskoga presterar denna gång inget vidare powerplay och lyckas inte heller denna gång bättra på sin powerplay statistik. 15.59 blev Gustaf Thorell utvisad för slashing och Pantern fick spela powerplay. Pantern presterade ett bra powerplay och 16.55 så sköt Lukas Klarström in reduceringen till 3 – 2. Spelet öppnade efter målet åter upp sig och båda lagen hade bra chanser. Efter att perioden blåsts av så blev det irriterat och det tog domarna en bra stund att få av spelarna från isen, detta ledde till en utvisning på Linus Cronholm i Pantern.

Andra perioden 2 – 1, matchen 3 – 2.

Tredje perioden fick Pantern följaktligen börja i numerärt underläge, Karlskogas powerplay var denna gång något bättre men man har fruktansvärt svårt att göra mål i numerärt överläge. Det var många avblåsningar i början av perioden så spelet blev väldigt sönderhackat och det var svårt för något av lagen att få till ett någorlunda spel. Pantern var dock laget som kändes hetast och 7.28 lyckas Dennis Svensson trycka in kvitteringen och 3 – 3 för Pantern. Det var nu kämpigt för Karlskoga och man hade svårt att bita sig fast i Panterns zon. 9.24 fick Pantern Simon Ericsson utvisad och åter powerplay för Karlskoga och en chans att återta spelet, man lyckas dock aldrig riktigt etablera något organiserat spel i Panterns zon så detta överläge blir mållöst. Karlskoga hade dock fått tillbaks lite av sitt initiativ efter powerplayet och lyckades nu få till ett lite mer organiserat spel.Karlskoga fick nu in pucken i offensiv zon lite oftare och skapade några chanser men känslan var att Pantern var närmare ett ledningsmål än Karlskoga. 17.08 utbröt slagsmål mellan Erik Nyström för Pantern och Arvid Aronsson från Karlskoga var efter båda blev utvisade och det blev spel 4 mot 4. Spelet öppnades nu upp ytterligare då ytorna blev större och Pantern var riktigt nära ett ledningsmål när Linus Cronholm var framme stötte till pucken i ett av Panterns anfall, men Karlskogas målvakt räddade. Det blev inget mål under spelet 4 mot 4 så nu satsade båda lagen framåt för att avgöra matchen men den slutade 3 – 3 och gick till förlängning.

Tredje perioden 0 – 1, Matchen 3 – 3.

Förlängningens första chans hade Pantern, men Karlskoga spelade med stort självförtroende vilket inte är konstigt då de börjar bli vana vid spelet 3 mot 3. Nu hölls spelet mestadels i Panterna zon men 2.54 in i förlängningen kom Pantern upp i ett anfall och Villiam Hag slår in segermålet 4 – 3 till Pantern.

Förlängningen 0 – 1, matchen 3 – 4.

Sammanfattat så såg Pantern hungrigast ut hela matchen men Karlskoga var mycket effektiva i de första två perioderna och gjorde mål på de flesta av sina chanser, det Karlskoga dock fortfarande måste få ordning på är sitt powerplay vilket för närvarande är bedrövligt. Om man varit bättre där så hade man helt klart vunnit denna match.

Nästa match spelar BIK Karlskoga borta mot IF Björklöven på fredag den 26 oktober klockan 19:00.

Matchen slutar BIK Karlskoga 3 – 4 IK Pantern i förlängning, två poäng till Pantern och en poäng till BIK Karlskoga.