BIK Karlskoga gjorde vad som krävdes för vinst

By on 5 februari, 2022

Under lördagen åkte BIK Karlskoga till Uppsala för att ta sig an Almtuna IS för den 38 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga låg inför matchen på en tredje plats i tabellen och förlorade senast efter förlängning mot Modo. Almtuna hittade man på en 12 plats i tabellan och laget förlorade senast mot björklöven med 5-1.

Den första perioden blev en ganska tråkig historia där det inte skapades speciellt många chanser från något av lagen. Men i den 15 minuten kunde Karlskoga göra mål och ta ledningen genom Henrik Björklund 0-1. Karlskoga tog över spelet mot slutet av perioden men den slutade 1-0 till bortalaget.

Almtuna inledde den andra perioden bäst och man skapade en del chanser i och med en utvisning som Karlskoga drog på sig i den första minuten. Karlskoga klarade dock av utvisningen utan några större problem. Det var dock Almtuna som fortsatte att ha spelövertaget, men efter en utvisning för hemmalaget i den nionde minuten så återtog Karlskoga initiativet. Det var dock inga mål denna period. En preiod som bjöd på lite bättre spel men fortfarande ganska trött.

Tredje perioden fortsatte med ett vist spelmässigt övertag för Karlskoga, men detta utan att imponera. Det kändes som om Almtuna aldrig kom upp i kapacitet samtidigt som Karlskoga bara gjorde så mycket som man behövde för att vinna. Perioden slutade 0-0.

Ingen lysande match från Karlskogas sida och jag undrar varför man har så svårt att tagga till mot sämre motstånd. Nu gjorde man jobbet och vann matchen om än bara med ett mål, nu väntar Mora på onsdag och vi hoppas på en roligare match.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 9 februari mot Mora IK hemma i Nobelhallen

Matchfakta Almtuna IS vs BIK Karlskoga

• 2 minuten utvisning Almtuna, två minuter Jesper Norbäck Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 15 minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund satte 0-1.
  • 16 minuten utvisning Almtuna, två minuter Jakob Ragnarsson. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Almtuna IS 3 – BIK Karlskoga 9

• 1 minuten utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Tripping. Powerplay Almtuna, utan resultat.
  • 9 minuten utvisning Almtuna, två minuter Jacob Svensson Puck out. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 15 minuten utvisning Almtuna, två minuter Hampus Harlestam Boarding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Almtuna IS 14 – BIK Karlskoga 10

• 8 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Tripping. Powerplay Almtuna, utan resultat.
  • 18 minuten utvisning Almtuna, två minuter Jakob Ragnarsson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden 0-0